Fonduesets (19)

Fonduepan kopen bij Blokker

Fondue is de Franse vertaling van het woord gesmolten. Het fonduen is ontstaan in de 18e eeuw in Frankrijk en werd uit noodzaak gegeten, doordat de kaas die in de zomer werd gemaakt en in de winter verouderd waren. Door de kaas te smelten, werd deze weer eetbaar in de winter. Toen de welvaart en de bewaartechnieken beter werden, is de fondue langzamerhand verdwenen. Aan het eind van de 20e eeuw is er in Zwitserland nieuw leven in het fonduen ingebracht. Tegenwoordig staat de kaasfondue bekend als nationaal gerecht van Zwitserland. Er zit wel verschil in de fondue van vroeger en nu. Deze wordt nu gemaakt met witte wijn. Voor het fonduen is een fonduepan nodig. Hierin smelt je de kaas en kun je de kaas eten met stukjes brood. Bij Blokker vind je verschillende fonduepannen in het assortiment, waarmee je heerlijk een avond kunt fonduen.

Kaasfondue en chocoladefondue

Er zijn meerdere mogelijkheden om te fonduen. Naast kaas, is het mogelijk om met chocola te fonduen. Dit is een goede optie om een keer als dessert te doen. Je kunt de chocolade smelten in de fonduepan en met behulp van prikkers kun je verschillend eten erin dippen. Zo is het heerlijk om aardbeien in de chocolade te dippen. Als laatste is het mogelijk om te fonduen in bouillon. Deze soort wordt vaak gebruikt voor de vleesfondue en de visfondue. Dip je vlees of vis in de bouillon en deze wordt gegaard door de hitte van de bouillon.

Fonduen doe je met de fondueset

Bij Blokker vind je fonduesets in het assortiment van verschillende merken. Boska heeft meerdere sets in de collectie. Deze fonduesets zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. Hoe groter de diameter, hoe meer liter kaas, chocolade of bouillon erin geplaatst kan worden. Naast fonduesets zijn er ook onderstellen te vinden in het assortiment van Blokker. De onderstellen zorgen ervoor dat de fonduepan verwarmd kan worden. Als laatste zijn er nog verschillende accessoires te verkrijgen om ervoor te zorgen dat je alles in huis kunt halen voor het fonduen. Bekijk het assortiment in de webshop van Blokker of neem een kijkje in één van onze winkels.