trends van Blokker

vier de festivalzomer.

Ga jij naar een festival in Nederland deze zomer? Wij geven je tips over waar je nog naartoe kunt en wat je meeneemt naar een festival.

Festivalseizoen 2023

Met het ene festival na het andere wordt het deze zomer één groot feest. Maar voordat je vertrekt naar een weekendje Lowlands of andere bruisende festivals is het slim om jezelf goed voor te bereiden.. En of je je tent nu opzet op een dance-evenement of een jazz-, theater- of yogafestival, er zijn van die spullen die je dan gewoon bij je móet hebben. Wat precies? Wij denken met je mee.

Voorpret & de reis er naar toe

Bedenk hoe je je campingplek praktisch én sfeervol gaat inrichten. En kijk wat voor eten en drinken je kunt meenemen; in ieder geval voor onderweg, maar zeker ook op de plek van bestemming. Denk aan campinggadgets en decoratie, lunchbakjes, waterflessen en meer. Koeltas in de auto en gaan!

Koken & schoonmaken

Hoe kook jij op je campingplek en hoe hou je die plek schoon en netjes? Er zijn vindingrijke oplossingen die je makkelijk kunt meenemen. En laat Blokker die nou gewoon in huis hebben. Speciale kookplaten, kunststof servies, praktische afwasteiltjes, afwasborstels, opvouwbare emmers én bezems, vuilniszakken... Even koken, even schoonmaken en dan snel weer terug naar het festivalterrein!

Slapen op een festival

Wil je er de volgende festivaldag weer fris en fruitig tegenaan, dan is een goede nachtrust belangrijk. Bij Blokker hebben we alles om jou zo lekker mogelijk te laten slapen. Ga voor een comfortabel luchtbed en een perfecte slaapzak. Houd je tent koel met een draagbare ventilator. En zorg dat muggen op afstand blijven met een insectenwerend product. Gegarandeerd ongestoord de nacht door? Neem ook oordopjes mee!

Een strandlaken hier, een picknickkleed daar... je eigen campingplek

Tussen al die andere tenten jouw tent laten opvallen? Omdat je ‘m dan makkelijk terugvindt en ook omdat het sowieso fijn is om je eigen plek te creëren? Een fluitje van een cent als je thuis nog even bij Blokker binnenloopt. Wij hebben vrolijke strandlakens (ophangen met speciale strandlakenknijpers) en leuke picknickkleden met bijpassende koelboxen. Natuurlijk helemaal in zomerse festivalstijl!

Top tips: feestelijk het festival door

’s Avonds wel zo gezellig, sfeerlicht bij je tent. Neem een solarlamp mee die je zó in de grond kunt steken. En een lichtsnoer die je bij jouw tent kunt ophangen of waarmee je jouw tent verbindt met die van de buren. Denk ondertussen ook aan praktisch licht, zoals een goede zaklamp. Dat maakt zoeken in het donker net wat makkelijker.

Zonder kater de volgende ochtend je tent uitstappen? Zorg dat je een volle maag hebt voordat je met alcohol begint, drink niet te veel en te snel en wissel steeds af met een glas water. Ontbijt de volgende dag goed en gezond (eieren schijnen perfect tegen een kater te zijn) en neem eventueel nog een paracetamol. Succes!

Slechte weersomstandigheden

Ai, regen! Betekent dat voor jou het einde van het festival, nee toch? Zorg dat je droog naar buiten kunt. Blokker heeft regenkleding in alle soorten en maten en uiteraard ook (opvouwbare) paraplu’s. Neem daarnaast een plastic tas en een rugzak mee. Als het is uitgeregend kun je daar al die natte spullen in kwijt.

Kinderen mee?

Is het festival zo leuk dat je je kinderen er graag van laat meegenieten? Denk dan ook aan een noise canceling headphone. Verslapt hun concentratie, dan kunnen ze lekker naar hun eigen muziek, luisterboek of podcast luisteren terwijl de omgevingsgeluiden worden gedempt.

Spreek af wie wat meeneemt

Het is handig om van tevoren goed te plannen. Wat vaak wordt vergeten is het overleggen van wie wat meebrengt naar het festival. Door af te spreken wie wat meeneemt kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en niemand essentiële dingen vergeet.

Begin met deze lijst te downloaden van items die nodig zijn voor het festival. Denk hierbij aan tenten, slaapzakken, kookgerei, voedsel, drinkwater, kampeerstoelen, een koelbox, EHBO-kit en andere benodigdheden. Vul de lijst eventueel zelf nog aan zodat niets over het hoofd wordt gezien.