JustFire Koolmonoxide melder

JustFire Koolmonoxide melder
JustFire Koolmonoxide melder
JustFire Koolmonoxide melder
JustFire Koolmonoxide melder
JustFire Koolmonoxide melder
Bekijk video(s)
2108656
10.45
Op voorraad
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
JustFire
4.1 Sterren
  • De levertijd is 2 werkdagen.
  • Gratis thuisbezorgd.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Download Nederlandse handleiding (PDF)

Waarom zijn koolmonoxidemelders belangrijk?

Koolmonoxidemelders kunnen belangrijk zijn in sommige huishoudens. Koolmonoxide is namelijk één van de gevaarlijkste gassen die thuis kan ontstaan. Om deze reden is het belangrijk goed beveiligd te zijn tegen dit gas.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide, ook wel bekend als ‘sluipmoordenaar’. Het gas heeft deze naam gekregen door het feit dat het gas dodelijk is, maar het niet te ruiken, zien of proeven. Dit betekent dat dit gas alleen ontdekt kan worden door een koolmonoxidemelder. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstof houdende stoffen zoals aardgas, hout en olie. Als er te weinig zuurstof bij de verbranding komt, dan wordt er minder CO2 geproduceerd en dat geeft kans aan koolmonoxide om te ontstaan.

Koolmonoxidemelder in actie

Wanneer ontstaat koolmonoxide nu precies binnen een huishouden? Dit komt voor bij apparaten als cv-ketels, combiketels, geisers of kachels, bij oude of slecht onderhouden apparaten. In oudere huizen is dus vaak meer gevaar voor het ontstaan van koolmonoxide. Het gevaarlijkste is in dit geval geisers, in huishoudens met een geiser is het belangrijk om een koolmonoxide melder te hebben. CV-ketels kunnen ook koolmonoxide veroorzaken. Bij slecht onderhouden of oude CV-ketels kan er ook koolmonoxide ontstaan.

Plaatsing

In welke ruimtes is het nu belangrijk koolmonoxidemelders op te hangen? Het is in ieder geval belangrijk om melders te hangen op plekken waar een brandstof verbruikend toestel is. Dit is meestal in de woonkamer en keuken. Daarnaast kan het ook erg handig zijn om het in een kamer op te hangen waar veel tijd wordt doorgebracht, zoals de slaapkamer.

Koolmonoxidemelders monteren

Je kunt je koolmonoxidemelder niet zomaar ophangen en verwachten dat het goed gaat. Er moet rekening gehouden worden met verschillende factoren. Het beste is om de koolmonoxide melder op gezichtshoogte te hangen. Je moet het snel weten wanneer je het in ademt. Dit betekent ook dat de koolmonoxidemelder niet in een dode hoek gehangen moet worden. In de slaapkamer hang je hem op de hoogte van waar je slaapt. Als laatste is het belangrijk om een melder 1-2 meter van je CV-ketel te hebben hangen.

Specificaties

  • Merk: JustFire
  • Merk: JustFire
  • EAN: 8719244073801

Reviews

Gesponsorde producten