Keukenzeven
147 producten
Veelgestelde vragen
Een fijne zeef, ook wel puntzeef genoemd, is een essentieel keukengereedschap met zeer fijn gaas. Deze zeef wordt gebruikt om fijne droge ingrediënten zoals meel en poedersuiker te zeven, en om sauzen en soepen te filteren om klontjes en ongewenste deeltjes te verwijderen voor een gladde consistentie.
Voor een divers assortiment aan keukenzeven ben je bij Blokker aan het juiste adres. Blokker biedt meelzeven, bolzeven en passeerzeven aan, die voldoen aan verschillende keukenbehoeften. Of je nu een fijne, grove, kleine, mini of grote zeef nodig hebt, inclusief ultra fijne opties voor bijvoorbeeld cocktailbereidingen, Blokker heeft een passende keukenzeef voor elke klus en elk budget. Bestel gemakkelijk online op Blokker.nl of bezoek een van de winkels.
Een bolzeef is een veelzijdige keukenzeef met een afgerond oppervlak, ideaal voor het zeven en uitlekken van diverse voedselitems. Het is in verschillende groottes beschikbaar, waarbij een grotere bolzeef perfect is voor het verwerken van substantiële hoeveelheden, zoals fruit of pasta. Met een langer handvat kan deze stevig op de rand van een pan of kom hangen. Blokker biedt uiteenlopende bolzeven voor elke klus in de keuken.
Voor het zeven van soep is een puntzeef de beste keuze. Deze zeef heeft een conische vorm, waardoor het eenvoudig is om vloeistoffen zoals bouillons en soepen te passeren en klonten te verwijderen, wat zorgt voor een glad resultaat. Zoek bij Blokker naar een kwalitatieve puntzeef die past bij jouw keukenbehoeften.
Keukenzeef nodig?
Een zeef is een handig accessoire voor in de keuken. Een zeef is iets anders dan een vergiet. Een keukenzeef heeft een fijnmazig raster waarmee je bijvoorbeeld klonten uit sauzen kunt zeven. Een vergiet is meer geschikt voor grotere inhouden als pasta en rijst en heeft minder en grotere gaten. Je kunt een zeef wel gebruiken om in af te gieten, maar het is niet bevorderlijk voor de levensduur van de keukenzeef. Bovendien blijft pasta bijvoorbeeld makkelijk plakken in een keukenzeef en dat heb je natuurlijk liever niet. Reden genoeg om toch die keukenzeef aan te schaffen.
Soorten keukenzeven
Keukenzeven zijn er in allerlei soorten en maten. We lichten hieronder graag verschillende soorten zeven toe, want een beetje uitleg bij het gebruik van deze zeven is geen overbodige luxe.
Een passeerzeef, ook wel passe-vite genoemd, is van goede hulp bij het fijnmalen van fruit en gekookte groenten.
Een meelzeef of puntzeef is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het zeven van meel en bloem. Een meelzeef kun je ook gebruiken voor het strooier van poedersuiker of cacao over taarten en gebak. Een meelzeef wordt daarom ook wel een poedersuikerstrooier genoemd. Ze zijn ook geschikt voor het zeven van bloem, maar worden veelal gebruikt voor soepen en sauzen. De puntzeef kan door zijn puntige vorm de substantie goed begeleiden naar de pan of schaal.
Tot slot heeft Blokker diverse bolzeven. De bolzeef is de meest bekende onder de keukenzeven en wordt vaak gebruikt voor het zeven van grotere inhouden. Bolzeven kunnen door het langere handvat makkelijk op de rand van een pan of kopje blijven hangen. Kleinere bolzeven worden dan ook vaak gebruikt voor het filteren van thee in een theekopje.
Service van Blokker
Blokker heeft een groot aantal keukenzeven in diverse prijsklassen. Zo heeft Blokker voor iedere klus én voor ieder budget een keukenzeef. Bestel jouw keukenzeef snel en eenvoudig op Blokker.nl of kom langs in onze winkel.