BK (261)

BK

Of je nou hobbykok of chefkok bent: een lekker gerecht begint met een BK pan. Het Nederlandse merk BK is specialist op het gebied van pannen. Dat zie je dan ook terug in keukenkastjes van veel Nederlandse huishoudens. Grote kans dat als je een keukenkastje in een willekeurig huishouden opentrekt, je een BK pan vindt. Benieuwd naar de kwaliteiten van BK pannen? Lees dan verder of ontdek het ruime assortiment BK bij Blokker.nl.

Geschiedenis van BK

BK is een Nederlandse fabrikant van pannen en ander keukengerei. De naam BK stamt af van de achternaam en woonplaats van de oprichter: Hendrik Berk in het Overijsselse Kampen (BK). In 1851 maakte hij melkbussen, pannen, potten en kookgerei in opdracht van bedrijven en particulieren. 40 jaar later slaagde hij erin om zijn pannen en trommels te voorzien van een laagje beschermende emaille. Dit innovatieve ontwerp is het fundament van BK.

In 1963 slaagde BK weer in een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van koken. Het bedrijf ging over op de fabricage van pannen vervaardigd uit roestvrij edelstaal. Niet lang daarna volgde BK Karaat: een klassieker waar veel hedendaagse pannenseries op zijn gebaseerd.

Een ander innovatief ontwerp van BK zijn de kookpannen met afgietdeksel. Al sinds 1910 kun je met BK veilig afgieten. De deksel kan onder de rand worden vergrendeld, waardoor kookvocht veilig kan worden afgegoten. Dit slimme ontwerp werd in 1999 bekroond.

Daarnaast werd Mr. Gripper® in het leven geroepen. Met deze afgiethulp kun je pannen afgieten, verplaatsen en uitschenken. Leg de afgiethulp over het deksel met de gleuf over de dekselgreep. Mr. Gripper® houdt vervolgens de deksel tegen. Leg de uiteinden aan weerskanten over de grepen, zodat de pan eenvoudig te hanteren is.

Al met al is het aanbod van BK innovatief, uitgebreid en divers!

BK pannen

Sommige dagen wil je lang in de keuken staan om een prachtig gerecht op tafel te zetten. Andere dagen kom je uit werk en wil je even snel een maaltijd bereiden. Met de diverse pannenseries van BK is er voor iedere situatie een innovatieve pan. Het assortiment van BK bestaat uit onder andere bak- en braadpannen, kookpannen, grillpannen, wokpannen en complete pannensets. BK heeft veel verschillende productlijnen die allen een ander doel, maar ook een andere uitstraling, hebben. BK pannen onderscheiden zich door kwaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid.

Het assortiment van BK

BK is specialist op het gebied van koken. Dat zie je niet alleen aan de bekendheid van de BK braadpan, BK koekenpan en BK wokpan, maar ook aan de andere keukengerei. In het assortiment van BK vind je ook BK bestek, messen, fluitketels en snijplanken.

Service van Blokker

Kun jij niet wachten om de keuken in te duiken met een BK pannenset 5-delig of één van de andere BK producten? Bij Blokker vind je een ruim aanbod van de BK collectie. Bij veel producten van BK geldt: vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis! Daarnaast profiteer je bij Blokker bij een bestelling vanaf €30,- van gratis verzending!