Boerenbont (20)

Boerenbont

Boerenbont servies is al meer dan een eeuw lang het meest populaire, handbeschilderde aardewerk servies van Nederland. Het servies onderscheidt zich door de herkenbare blauw-groen-rode kleuren. Het servies is nog steeds erg populair en siert al jaren in veel Nederlandse huishoudens de tafel. Ontdek het uitzonderlijke, traditionele Boerenbont servies bij Blokker.nl.

Over Boerenbont servies

Traditioneel basisservies van boerenbont is herkenbaar aan de bloemendecoratie in de kleuren blauw, groen en rood. Het servies is nog steeds erg populair en er worden regelmatig nieuwe producten aan de Boerenbont-collectie toegevoegd. Het is één van de zeldzame overgebleven Europese klassiekers.

Waar de Boerenbont stijl precies vandaan komt, is niet bekend. Lange tijd had Royal Boch de licentie voor Boerenbont, maar deze is inmiddels overgenomen door Wegter in Hengelo. Het unieke aan Boerenbont is dat het in al die jaren veel trends heeft overleefd. Hoewel de stijl maar uit enkele motieven en kleuren is opgebouwd, wordt er steeds weer opnieuw mee gevarieerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat Boerenbont al lang het meest populaire servies is. Goed om te weten over Boerenbont servies:
  • Het is gemaakt van traditioneel aardewerk
  • Het is vaatwasmachine bestendig
  • Het is magnetron bestendig

Ons assortiment Boerenbont

Bij Blokker kun je slagen voor het zeer uitgebreide traditioneel basisservies van Boerenbont. In ons assortiment vind je onder andere Boerenbont kop en schotel, Boerenbont borden en de kenmerkende Boerenbont botervloot. Daarnaast kun je slagen voor een prachtige Boerenbont schaal op voet om zelfgebakken taarten op te serveren. Deze wordt daarom ook wel de Boerenbont cakeschaal genoemd.

Zin in een oer-Hollands avondje fonduen? Dat kan met de Boerenbont fondue set en de bijpassende Boerenbont fondueborden. Wij hebben een zeer uitgebreid traditioneel assortiment aardewerk Boerenbont. Ontdek Brabants bont servies!

Service van Blokker

Wil jij een mooi Boerenbont servies kopen? Of wil je je Boerenbont collectie uitbreiden met nieuwe producten? Dan ben je bij Blokker.nl aan het juiste adres. Wij zijn gek op het populaire, handbeschilderde aardewerk servies. Of je nou op zoek bent naar platte borden, diepe borden of een Boerenbont gebaksbord, bij ons vind je het!

Wil jij je collectie uitbreiden met een nieuwe Boerenbont melkkan of een Boerenbont beker? Ontdek dan ons assortiment. Bij Blokker kun je rekenen op een snelle levering en gratis verzending bij bestellingen vanaf €30,-. Bij veel producten geldt: vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis.

Voor meer informatie over onze service verwijzen we je naar onze veelgestelde vragen.