Jumbo (326)

Jumbo

Jumbo is een Nederlands merk dat spellen, puzzels en speelgoed verkoopt. De bekendste klassiekers van Jumbo die je vast wel kent zijn onder meer Stratego, Mens erger je niet! en de Jan Van Haasteren puzzels.

De geschiedenis van Jumbo

Jumbo heeft een rijke geschiedenis. De voorloper van Jumbo werd opgericht in 1853 in Amsterdam. In de jaren dertig verkocht het merk houten speelgoed, nadien werd er meer overgegaan op spellen en puzzels. In de jaren veertig waren de bekendste titels onder andere Mens erger je niet!, Ganzenbord, Pim Pam Pet en Hamertje Tik. Vele van deze Jumbo spellen hebben de tand des tijds overleefd en worden nog steeds verkocht! Vanaf 1956 begon Jumbo zelf spellen en puzzels te maken. En de rest is geschiedenis …

De spellen van Jumbo

Houd jij van heerlijke gezelschapsspellen spelen met vrienden en familie? Dan vind je bij Jumbo zeker een spel dat jou interesseert. Jumbo heeft immers een ruim assortiment aan spellen van echte klassiekers tot nieuwe artikelen. Verover de vlag van de tegenstander bij het Jumbo spel Stratego Original, schaterlach terwijl je opdrachten uitvoert met Party & Co en verzamel al jouw pionnen in het thuisvak in Mens erger je niet! Jumbo heeft bovendien spellen voor jong en oud. Kinderen beleven uren vertier aan het Knibbel Knabbel Knuisje Spel, de Jumbo Toren van Pisa, Pim Pam Pet en Jumbo Poepie Knor. Jumbo heeft bovendien ook educatieve spellen voor jonge kinderen met het ‘Ik leer’-assortiment.

De puzzels van Jumbo

De kans is groot dat je al eens een Jumbo puzzel hebt gemaakt. De bekendste puzzels van Jumbo zijn de Jan van Haasteren puzzels. De bekende striptekenaar Jan Van Haasteren tekent al decennia humoristische, kleurrijke platen die dan tot puzzels worden verwerkt. Een puzzel Jan van Haasteren belooft dan ook uren puzzelplezier. Een doorgewinterde fan maakt niet alleen de puzzel, maar zoekt ook naar Sinterklaas en het zelfportret van Jan van Haasteren op de puzzels! Deze puzzels hebben verschillende leuke onderwerpen. Zo bevat de Puzzel JVH Safari Storm 2 in 1 zowel een safari- als een stormpuzzel! Er zijn ook Jumbo puzzels voor elke moeilijkheidsgraad. Kies jij voor een puzzel 1000 stukjes, een puzzel 2000 stukjes of een puzzel 3000 stukjes? Of maak je het jezelf écht moeilijk en ga je voor een puzzel 5000 stukjes? Behalve de bekende Jan van Haasteren puzzels bestaat het assortiment van Jumbo ook uit Jumbo Wasgij puzzels en Anton Pieck puzzels. Bij een Jumbo Anton Pieck puzzel leer je op een unieke manier het werk van deze schilder kennen. Natuurlijk zijn er ook fotopuzzels. Wil jij de skyline van New York bijeen puzzelen? Of lijkt een Neuschwanstein puzzel of een katten poster puzzel je wel wat? Keuze genoeg in het assortiment van Jumbo!

Op zoek naar andere spellen zoals Monopoly, de Kolonisten van Catan of Uno? Blokker.nl verkoopt een uitgebreid aanbod! Bekijk al onze spellen.

Service van Blokker

Heb jij besloten jouw spellen- en puzzelkast aan te vullen? Bij bestellingen vanaf €30,- geniet je van snelle levering en gratis verzending. Bij veel van de producten van Blokker.nl geldt: vóór 22.00 uur besteld, morgen in huis. Voor vragen over onze service verwijzen we je naar onze veelgestelde vragen.