LEGO (1189)

LEGO

Veel kinderen groeien ermee op: LEGO. Met het speelgoedbouwsteentje kunnen allerlei vormen gemaakt worden, van huizen tot auto’s. Het bouwsteentje is daarom populair bij jongens en meisjes. Ook volwassenen maken er een sport van om LEGO architecture te bouwen met technisch lego. Er vinden jaarlijks LEGO wedstrijden plaats waarbij er gestreden wordt om het kampioenschap, zoals het NK LEGO bouwen.

Wat je nog niet wist over LEGO

Het bedrijf LEGO werd in 1932 opgericht door de Deen Ole Kirk Kristiansen. Kristiansen begon ooit met het maken van houten speelgoed, maar kwam al snel met het idee van een bouwsteentje. De naam LEGO is afgeleid van de Deense woorden ‘LEg GOdt’, wat ‘speel goed’ betekent. Later bleek het ook het Latijnse woord voor ‘ik verzamel’, wat natuurlijk perfect bij het speelgoed past. LEGO heeft maar liefst twee keer de prijs voor ‘Speelgoed van de eeuw’ gewonnen. Door de populariteit van het speelgoed werd er in 2014 zelfs een LEGO film uitgebracht. In 2017 kwam Lego Ninjago in de bioscoop (met natuurlijk bijbehorend Lego Ninjago speelgoed). En in 2019 verschijnt LEGO 2 in de bioscoop.

Het LEGO logo, het woord LEGO in witte letters met gele en zwarte omranding op een vierkant rood vlak, is wereldwijd bekend. Zonder dat kinderen kunnen lezen, herkennen ze het logo uit duizenden. Op dit beeldmerk heeft LEGO copyright en het wordt daarom streng bewaakt. Het woord LEGO wordt door de de LEGO Groep consequent met hoofdletters gespeld.

Collecties van LEGO

Wat LEGO zo populair maakt, is dat the LEGO Group altijd inspeelt op de trends bij kinderen (en volwassenen). Een nieuwe Harry Potter, Star Wars of Batman movie? LEGO komt met LEGO Harry Potter, LEGO Batman en LEGO Star Wars. LEGO super heroes zijn in de collectie altijd terug te vinden. Niet alleen stoere superhelden voor jongens, maar ook LEGO super hero girls, zoals de powerpuff girls.

Trends zorgen elke keer weer voor nieuwe producten in de LEGO collectie. Bijvoorbeeld, tijdens de populariteit van de Angry Birds app, kwam LEGO ook met een LEGO Angry Birds collectie. Ook LEGO minecraft was een groot succes.

Een collectie die nooit uit het assortiment verdwijnt, is LEGO Disney. Klassieke tekenfiguren, zoals Micky en Minnie Mouse zijn echte LEGO friends. Ook met de welbekende Lego trein, zoals de Lego city trein, zullen nog veel kinderen opgroeien.

Service van Blokker

Op zoek naar leuke, nieuwe artikelen van LEGO? Bij Blokker.nl vind je een ruim assortiment LEGO speelgoed. Van LEGO Disney Princess tot LEGO Jurassic World. Daarnaast kun je ook slagen voor Lego Duplo, zoals een mooie Duplo trein.

LEGO speelgoed kopen is online erg gemakkelijk. Je kunt veilig betalen met bekende betaalmethoden, zoals iDeal, creditcard of achteraf betalen, via AfterPay. Bij een bestelling vanaf €30,- profiteer je van gratis verzending en gratis retourneren. LEGO vóór 22:00 uur besteld? Morgen in huis!

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag! Vragen over onze service? Lees dan ook onze veelgestelde vragen en algemene voorwaarden.

LEGO, het LEGO logo, de minifiguur, DUPLO, BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, het FRIENDS logo, het MINIFIGURES logo, DIMENSIONS, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO en NEXO KNIGHTS zijn handelsmerken van de LEGO Groep. ©2018 LEGO Groep.