Royal Leerdam (102)

Royal Leerdam

Royal Leerdam is het oudste glas en kristal merk van Nederland, ontstaan in de glasfabriek Leerdam in de provincie Utrecht. Op Blokker.nl koop je een ruime collectie aan de mooiste Royal Leerdam glazen waaronder prachtige wijnglazen. Vandaag voor 22.00 uur besteld, veelal morgen al in huis!

De geschiedenis van Royal Leerdam

De glasfabriek werd in 1878 opgericht en heet nu Royal Leerdam Crystal. Het merk is niet alleen bekend in Nederland, ook in het buitenland is ‘Leerdam Crystal’ een bekende term! Tot op de dag van vandaag worden de glazen geblazen in de originele kristalfabriek, waar je een rondleiding glasblazen kunt volgen. Het merk staat er om bekend dat hun glazen vervaardigd worden met vakmanschap en volgens de ambachtelijke traditie én dat de glazen vaatwasmachinebestendig zijn. Geweldig, toch?

Royal Leerdam glazen

Of je nu houdt van sobere drinkglazen of glazen die net iets specialer zijn, bij Royal Leerdam zit je goed! Vul jouw kast met drink-, sap- en tumblerglazen, afhankelijk van jouw stijl en wat je graag in je hand houdt. Mag het wat opvallender zijn? Dan zijn de Royal Leerdam in2one glazen vast iets voor jou. Het opvallende patroon geeft een leuk extraatje aan jouw tafelsetting!

Wijnglazen van Royal Leerdam

Time to party! Je hebt bezoek en haalt jouw Royal Leerdam wijnglazen uit de kast. De glazen hebben een mooi, strak design en zijn gemaakt uit extreem helder Leerdam glas. Ben je een fan van rode wijn? Werp dan eens een blik op het rode wijnglas Royal Leerdam Finesse Noblesse. Deze glazen hebben een bolle kelkvorm en een fijne mondrand, ideaal om uiterst te genieten van de beste rode wijnen.

Eerder een fan van witte wijn? Dan raden we het witte wijnglas Royal Leerdam Carré aan, dat er niet alleen heel elegant uitziet, maar er door de wijde kelk ook voor zorgt dat de aroma’s van de wijn extra naar boven komen. Natuurlijk verkopen we meerdere soorten Royal Leerdam glazen, bekijk zeker de hele collectie! De meeste glazen worden verkocht per wijnglas set.

Glaswerklijnen van Royal Leerdam

Door de jaren heen heeft Royal Leerdam meerdere glaswerklijnen ontwikkeld. Sommige glaswerklijnen werden zo bekend dat ook hun maker bekend werd. Dit is het geval met Het Gildeservies, dat ontworpen werd door A.D. Copier. De bekendste lijnen van Royal Leerdam zijn waarschijnlijk Bouquet en L’Esprit du Vin, maar wij richten jouw blik graag eens op de Royal Leerdam Finesse. Deze lijn omvat meerdere series zoals Novum, Sublime, Noblesse en The Experts Collection. Deze laatste serie werd gemaakt in samenspraak met Barbara Verbeek, de bekende sommelier. Omdat het juiste wijnglas de unieke smaak van wijn naar boven brengt, werd deze collectie van 5 glazen ontworpen.

Service van Blokker

Vervang jij jouw oude glazen door Royal Leerdam-glazen? Bij Blokker.nl geniet je van snelle levering en gratis verzending bij bestellingen vanaf €30,-. Bij veel van onze producten geldt: vóór 22.00 uur besteld, veelal morgen al in huis. Ideaal om snel je handen uit de mouwen te steken! Voor vragen over onze service verwijzen we je naar onze veelgestelde vragen.