Hoera, het is lente. We kunnen weer naar buiten. Samen met het tuinassortiment van Blokker.

Welkom lente, hallo buiten.

Gooi je tuin-, terras- of balkondeuren open en maak je klaar voor een vrolijk voorjaar! Met je handen in de aarde, planten in potten zetten en het gezellig maken. Ben jij er klaar voor? Blokker heeft alles in huis om je buiten weer gezellig te maken.

Of moet de tuin eerst nog schoongeschrobd worden? 3 Snelle tips voor een opgeruimd begin.

Tip 1: groene aanslag natuurlijk verwijderen.

Nog even over die groene aanslag. Natuurlijk gebruik je geen agressieve middelen om die te verwijderen. Je kunt de hogedrukreiniger erop zetten, maar die gaat niet altijd even subtiel te werk en je loopt het risico dat de groene aanslag terugkomt. Gebruik een natuurlijk middel, bijvoorbeeld biologisch afbreekbare schoonmaakazijn. 

Tip 2: schrobben tegen algen en mos.

Algen en mos op je tegels krijg je meestal vrij gemakkelijk weg door regelmatig te vegen en te schrobben. Strooi wat extra zand op de tegels en gebruik een sopje en de mos en algen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Tip 3: houten meubels weer als nieuw.

Groene aanslag van je houten tuinmeubels verwijderen? Meestal lukt het met een borstel, een beetje water en wat groene zeep of, als het vuil hardnekkiger is, wat soda. Na het reinigen en drogen kun je ze in de olie zetten om te zorgen dat ze hun kleur behouden. 

Op zoek naar een duurzame tuin?

1. Gratis water

Een regenton is de spaarpot van je tuin. Je bewaart er regenwater voor wanneer het droog is en je bespaart gemakkelijk honderden liters water. Gratis water dat ook nog eens heel goed is voor je kamerplanten.


2. Alles op een hoop

Nog een manier om bewust te besparen: een compostbak of vat: van blad, gras, schillen en bloemen maak je een geweldige bodemverbeteraar. En het scheelt een hoop afval!


3. Bewust verlichten

Met zuinige LED-lampen is je tuin sfeervol verlicht maar gebruik je veel minder stroom. En met een tijdklok hoef je aan het uitzetten niet meer te denken, een bewegingssensor zorgt ervoor dat er alleen licht brandt als het nodig is. Handig!


4. Schaduw van bomen

Heb je een tuin op het zuiden, plant daar dan een boom. In de zomer zorgt de schaduw voor verkoeling. Snoei hem aan het eind van de zomer. Dan heb je in de winter extra zonlicht in huis.


5. Niet te veel water geven

Overdag sproeien is zonde van het water én minder goed voor je planten. Sproei liever een paar keer per week 's avonds.

Maak je tuin of balkon of dakterras zo duurzaam mogelijk. Haal daarvoor alles in huis bij Blokker.