Liefde voor koffie

ambachtelijke koffiedrinker

Voor jou geen één-druk-op-de-knop koffiezetapparaten, maar gewoon de koffie zetten zoals oma dat vroeger ook deed. Daar komt bij voorkeur geen elektriciteit aan de pas, maar wel een goede filtermaling of verse koffiebonen. Hieraan geef je liever wel wat meer geld uit. Voor het apparaat vind jedat minder belangrijk, omdat je toch niet heel veel koffie drinkt. Ook vind je het belangrijk dat het apparaat weinig ruimte inneemt in de keuken.

cafetière

Met een cafetière laat je eerst gemalen koffie in heet water trekken.

Hierna druk je een filterzeef naar beneden die de koffie uit de gemalen bonen perst. Het resultaat is een kopje sterke koffie.

bekijk alle cafetières

op een rijtje

voordelen

  • Neemt weinig ruimte in
  • Goedkoop in de aanschaf
  • Experimenteren met verschillende soorten koffiebonen
  • Geen stroom nodig

nadelen

  • Je kunt er geen koffievariaties mee
  • Niet geschikt voor veel kopjes koffie

percolator (mokapot)

Met een percolator, ook wel mokapot genoemd, bereid je de koffie op het fornuis. In het onderste gedeelte (waterreservoir) wordt het water aan de kook gebracht.

De geproduceerde stoom perst vervolgens het resterende water door de fijngemalen koffie in het middelste gedeelte (de filterinzet). Het bovenste gedeelte vult zich vervolgens met koffie.

bekijk alle percolators

op een rijtje

voordelen

  • Neemt weinig ruimte in
  • Goedkoop in de aanschaf
  • Experimenteren met verschillende soorten koffiebonen

nadelen

  • Je kunt er geen koffievariaties mee
  • Niet geschikt voor veel kopjes koffie (afhankelijk van formaat percolator)


aanbevolen

La fetière Café Boheme 6-kop

bekijk nu

La Cafetière Pisa cafetière 8-kop - gun metal

bekijk nu

La Cafetière Pisa 8-kop - chrome

bekijk nu

La Cafetière Café Boheme 3-kop

bekijk nu