Streeploos ramen wassen

Is ramen wassen één van jouw favoriete huishoudelijke taken of moet je jezelf elke keer weer motiveren om eraan te beginnen?

De juiste reinigingsmethode met de juiste schoonmaakartikelen kunnen een hoop schelen in de snelheid en het gemak van het reinigen van jouw ruiten. 


Maar welke raamreinigingsartikelen zijn er en welk product is de juiste keuze? Ga je voor een losse inwasser en een losse trekker, zodat het het vuil van de inwasser gescheiden blijft van de schone trekker om jouw raam of glaswand droog te trekken? Of ga je voor gemak en kies je voor een 3-in-1 raamwisser of een elektrische raamreiniger?

alles voor schone ramen lappen, tips en hulp vind je bij Blokker

Streeploze ramen wassen

Tips voor streeploos schone ramen

  • Lap je ramen niet in de felle zon. De ramen drogen dan te snel, waardoor strepen ontstaan.
  • Gebruik niet te veel sop; schuim veroorzaakt strepen.
  • Was je ramen met een spons of inwasser om het vuil los te weken.
  • Kies een goede raamtrekker; dat is het halve werk!
  • Trek het raam in een vloeiende beweging zigzaggend schoon.
  • Werk van boven naar beneden.
  • Toch nog strepen? Veeg er met een prop krantenpapier over (werkt écht).

Tip van oma

De tijd is veranderd, maar deze tip van oma werkt nog steeds: voeg een scheutje spiritus aan het water toe, was hier je ramen mee, droog de ramen met een trekker en ga er tot slot met een flinke prop krantenpapier overheen. Zo krijg je je ramen niet alleen schoon en glanzend, maar ook helemaal streepvrij!

Blokker tip

Wat heb je nog meer nodig?

Ramen lappen

Stroop die mouwen alvast op. Ramen lappen maar! Nog een goede spons en raamwisser nodig? Een veilig opstapje of stevige trap? En een goed schoonmaakmiddel? Blokker heeft een ruim assortiment aan raamreinigingsartikelen.