Het is zover: Sinterklaas weer in het land! De kinderen kunnen niet wachten, want nu breken de weken aan van gezonde spanning, heerlijk strooigoed en onverwachte schoencadeaus. Blokker helpt Sint en zijn Pieten een handje: alles uit de boot ligt ook in de winkel. Inclusief een leuke aftelkalender. Hoeveel dagen nog tot pakjesavond?

Top 5 schoencadeaus

Philips Airfryer HD9200/90 Essential L 4,1L
Voeg toe aan je verlanglijstje
4.4853 Sterren
(68)
Ook in onze winkels
99.99
Verkoop door: Blokker
Philips Airfryer HD9270/70 Essential XL 6,2L
Voeg toe aan je verlanglijstje
4.4402 Sterren
(184)
Op voorraad
165.00
Verkoop door: Blokker
Blokker BL-18301 Airfryer XXL 5,5L
Voeg toe aan je verlanglijstje
4.7453 Sterren
(1335)
Alleen in onze winkels
79.99
Verkoop door: Blokker

Schrijf een Sinterklaas limerick en maak kans op een Blokker cadeaubon t.w.v. 100.-

Wat is een limerick? Een limerick is een kort versje met het rijmschema A-A, B-B, A. In de eerste regel wordt meestal een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam, net zoals in onderstaand voorbeeld:

In Limerick woonde een kapper

Met 'n borrel op werd hij meer dapper 

Hij schreef elk geheim

In dolkomisch rijm

En werd zo gevierd moppentapper

Vul hieronder je beste Sinterklaas limerick van 5 regels in, vóór 5 december, en maak kans op een Blokker cadeaubon t.w.v. 100.-

Knutselen tot pakjesavond

Pakjesavond is één groot feest, maar spannend is het ook. Zeker voor de kleintjes, want het houdt ze de hele dag bezig: hoe laat Sint en Piet precies op het raam zullen kloppen en wat die allemaal aan cadeautjes zullen meenemen… 

Tijd dus voor afleiding! Zorg voor papier, kleurpotloden, stiften, scharen, lijm en plakband, zodat de kinderen lekker kunnen kleuren, knippen en plakken. Of ga naar Blokker voor nog veel meer knutselspullen. Van een Sinterklaas-doeboek tot leuke stickers. Al een tekening voor Sinterklaas gemaakt? Check. Is de slinger voor de Pieten al klaar? Check. Genoeg te doen tot pakjesavond begint!

Slimme surprise 

Download en print de tekening op een beetje stevig papier en knip de vormen uit. Stop je cadeautje in een kartonnen doos en pak die in met cadeaupapier. Plak de vormen op de doos om er een leuke uil van te maken. Slimme surprise toch?

Wat heb je nodig?

 • Een kartonnen doos
 • Cadeaupapier
 • Lijm
 • Schaar
 • Printer

Sinterklaascadeau inpaktips 

Wat zou erin zitten? Even voelen, voorzichtig schudden. Is het een…? Een mooi ingepakt cadeautje, dat is al bijna een surprise. Gelukkig is inpakken helemaal niet moeilijk, zelfs niet als je cadeautje een wat minder makkelijke vorm heeft. En in de vier filmpjes laten we zien hoe je van jouw cadeautje heel gemakkelijk een extra feestelijk pakje maakt. Aan de slag!


Wat je zeker nodig hebt

 • Papier. Feestelijk Sinterklaaspapier of gewoon cadeaupapier of van dat mooie metallic-papier als het echt chique moet. Iets steviger papier pakt makkelijker in.
 • Een goede papierschaar
 • Een lijmstift
 • Een plakbandroller
 • Dubbelzijdig plakband 

Wat je niet moet vergeten

 • Zitten er scherpe hoeken aan je cadeautje? Gebruik een klein stukje karton om de scherpe kanten af te dekken en voorkom dat de punten door het papier prikken.
 • Met scherpe vouwen ziet je pakje er beter uit. Het papier even dubbelvouwen en dan met de zijkant van je duim de vouw goed aanduwen.
 • Gebruik plakband in de lengte-richting van het papier. Dan zie je het minder. Wil je helemaal geen plakband zien? Gebruik dan dubbelzijdig tape. 
 • Is je cadeautje HEEEL groot? Knip een paar grote cirkels van cadeaupapier en plak die op de doos (zodat je niet meer ziet wat erin zit) en versier hem met een mooie strik. 

4 keer inpakken met wat extra’s

In de filmpjes hierboven zie je hoe je cadeautjes inpakt én versiert. Je hebt echt niet veel nodig om er iets moois van te maken.

Cadeautips

Sinterklaasintocht

Bij Blokker vind je alles voor een geslaagde pakjesavond. Stooigoed en de leukste schoencadeaus in alle maten. Maar ook Sint-en-Piet-folieballonnen en –vlaggenlijnen en natuurlijk een juten zak… Haal ze allemaal in huis voor die gezellige sinterklaassfeer. Tenslotte is het maar één keer per jaar pakjesavond.