bezoek ook onze andere Sinterklaaspagina's


Sintspiratie

Het is zover: Sinterklaas is weer in het land! De kinderen kunnen niet wachten, want nu breken de weken aan van gezonde spanning, heerlijk strooigoed en onverwachte schoencadeaus. Blokker helpt Sint en zijn Pieten een handje: alles uit de boot ligt ook in de winkel. Inclusief een leuke aftelkalender. Hoeveel dagen nog tot pakjesavond?

bezoek ook onze andere Sinterklaaspagina's

zelf pepernoten bakken in de Airfryer

Wist je dat je pepernoten zo zelf tevoorschijn tovert? Maak ze in alle maten en soorten en decoreer ze met chocolade of vrolijke mini-Smarties.

Portie: 50 stuks, bereidingstijd: 60-90 minuten

Ingrediënten

 • 150 gram boter
 • 15 gram speculaaskruiden
 • 125 gram basterdsuiker
 • 40 ml melk • 250 gram bloem
 • 15 gram bakpoeder 
 • 1 tl zout 
 • 1 reep chocolade (smaak naar keuze)
 • mini-Smarties

Benodigheden

Bereidingswijze

 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en doe dit samen met het zout, de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en boter in een kom. Kneed hier een mooi deeg van en maak er een vierkante plak van.
 2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Trek steeds wat deeg van de grote plak af en maak hier bolletjes van.
 3. Duw deze bolletjes plat en leg ze op je grillpan. Zet deze in je Airfryer. Bak de platte schijfjes gedurende 10 minuten op 200 graden tot pepernoten.
 4. Let op als je de pepernoten eruit haalt: ze zijn nog een beetje zacht. Smelt de chocolade in de magnetron en doe hem in een klein cornetje (spuitzakje).
 5. Spuit de pepernoten in met chocolade en garneer kleurrijk af met de mini-Smarties. Superleuk om samen met de kinderen te maken!

Top 5 schoencadeautjes

Sinterklaascadeau inpaktips 🎁

Wat zou erin zitten? Even voelen, voorzichtig schudden. Is het een…? Een mooi ingepakt cadeautje, dat is al bijna een surprise. Gelukkig is inpakken helemaal niet moeilijk, zelfs niet als je cadeautje een wat minder makkelijke vorm heeft. En in de vier filmpjes laten we zien hoe je van jouw cadeautje heel gemakkelijk een extra feestelijk pakje maakt. Aan de slag!


Wat je zeker nodig hebt

Wat je niet moet vergeten

 • Zitten er scherpe hoeken aan je cadeautje? Gebruik een klein stukje karton om de scherpe kanten af te dekken en voorkom dat de punten door het papier prikken.
 • Met scherpe vouwen ziet je pakje er beter uit. Het papier even dubbelvouwen en dan met de zijkant van je duim de vouw goed aanduwen.
 • Gebruik plakband in de lengte-richting van het papier. Dan zie je het minder. Wil je helemaal geen plakband zien? Gebruik dan dubbelzijdig tape. 
 • Is je cadeautje HEEEL groot? Knip een paar grote cirkels van cadeaupapier en plak die op de doos (zodat je niet meer ziet wat erin zit) en versier hem met een mooie strik.

4 keer inpakken met wat extra’s

In de filmpjes hieronder zie je hoe je cadeautjes inpakt én versiert. Je hebt echt niet veel nodig om er iets moois van te maken.

bezoek ook onze andere Sinterklaaspagina's

Inspiratie voor Sinterklaas

Bij Blokker vind je alles voor een geslaagde Sinterklaas periode. Van de leukste schoencadeaus in alle maten tot gezellige Sint-en-Piet versiering en natuurlijk een juten zak… Ook laten we zien hoe je zelf pepernoten kan bakken. Haal het allemaal in huis voor die gezellige sinterklaassfeer. Tenslotte is het maar één keer per jaar Sinterklaas!