trends van Blokker

spice up je koffie.

Omdat je nog even zonder je favoriete barista moet: met wat goedgekozen specerijen kan je ook thuis verrassende koffie zetten. Maak zelf onze vijf varianten:


Kaneel: wel zoet, geen suiker

Een theelepeltje kaneel geeft je koffie een lekkere, zoetige smaak, maar met veel minder calorieën dan suiker. En ook dat vervelende effect van suiker, dat je er nog meer zin in zoet van krijgt, blijft bij kaneel achterwege.


Kurkuma: koffie met een gouden randje

Bij kurkuma denk je waarschijnlijk aan curry's of andere Aziatische gerechten. Maar in de koffie? Gewoon proberen. Een half theelepeltje kurkuma in je koffie met (amandel)melk en een klein schepje kaneel voor gouden begin van je dag! Nog niet exotisch genoeg? Doe er wat gemberpoeder en een snufje peper bij.


Amandelmelk: lekker notig

Amandelmelk is lactosevrij en bevat minder calorieën dan gewone melk. Dat is mooi meegenomen, maar de melk is vooral erg lekker. Het geeft je koffie een verrassende, notige smaak. Amandelmelk is kant en klaar te koop. Je vindt de pakken buiten het koelvak.


Honing: subtiel zoet

Oké, je (munt)thee opleuken met een lepel honing, dat deed je al. Best gek eigenlijk dat honing in de koffie nu pas is doorgebroken. Honing is zacht zoet en iedere soort honing heeft zijn eigen subtiele smaak. Acaciahoning is trouwens onze favoriet. Heerlijk in je cappuccino of latte macchiato.


Gember: kickstart je dag

Gember in je thee ken je natuurlijk, maar is ook geweldig in de koffie. Gewoon een snufje gemberpoeder of een half theelepeltje geraspte gemberwortel in je zwarte koffie voor een pittige, sterke smaak. Prima begin van je dag. Ook heerlijk in alle koffievarianten met melk.


Finishing touch

Geniet nog extra van die zelfgemaakte cappuccino met een wolkje cacao. Met een cacaostrooier voorkom je dat het een hele berg wordt.