Talen Tools - Compostwoeler - Met aluminium steel

3466523
26.99
Je kunt 5 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 5 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools - Compostwoeler - Met aluminium steel
26.99
Voeg toe aan je verlanglijstje
Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Het composteringsproces optimaliseren? Met het inzetten van deze Talen Tools compostwoeler verhoog jij de kans op een succesvolle compostering. Plaats de punt in de compost en draai de woeler heen en weer met behulp van het aluminium handvat. Wanneer je de compostwoeler vervolgens omhoogtrekt, neem je daarbij takjes en ander grof materiaal mee of woel je ze los. De totale lengte van deze compostwoeler is zo’n 110 centimeter. Omdat de woeler is geproduceerd uit aluminium, is de woeler zowel licht en sterk. Een ander voordeel van het gebruik van aluminium: het materiaal roest niet. Hierdoor kan deze aluminium compostwoeler nog jarenlang zijn waarde bewijzen.

Waarom woelen in compost?
Het woelen of mengen in compost verbetert de luchttoevoer voor micro-organismen. Deze bacteriën hebben zuurstof nodig om organisch materiaal af te breken. Hierdoor versterk je de zuurstofrijke afbraakprocessen. Wanneer er te weinig zuurstoftoevoer is, kan er een vervelende geur ontstaan. Uiteindelijk is de balans in het composteringsproces van groot belang. Dit geldt voor zowel de vochtigheid als de temperatuur. Ook hiervoor kan een goede luchttoevoer bijdragen om zowel de temperatuur als het vochtgehalte gelijkmatig over de composthoop of bak te verdelen. 

Wat is het nut van compost?
Compost verrijkt de bodem op het weiland of in de tuin. Het zorgt voor voedingstoffen en creëert activiteit in de ondergrond. Door die extra activiteit wordt de grond vruchtbaarder. Hierdoor groeien bloemen, planten en gewassen vaak beter en gezonder. Wanneer je zelf compenseert, beschik je over een alternatief voor kunstmest. Wanneer je compost aanbrengt en ook de bodem nog eens belucht, zal de bodemkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Is de grond in je tuin zuur? Compost kan eraan bijdragen om de pH-waarde in je tuin weer in balans te krijgen. Wanneer je compost aan het einde van de winter aanbrengt in de tuin, kunnen voorjaarsplanten optimaal gebruik maken van een voedingsrijke bodem. 

Voordelen van de Talen Tools compostwoeler

• Voor het woelen van tuingrond of compost
• Van weerbestendig, sterk en licht aluminium
• Houdt compost in balans

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Specificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448423182

Beoordelingen

Gesponsorde producten