Umbro Tafelvoetbal - Tafelmodel - met 12 Spelers - Incl. 2 Mini Voetballen - Tafelvoetbalspel - Zwart

Niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje
Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Met het draagbare voetbalspel van Umbro speel je altijd en overal een gezellig potje tafelvoetbal. Je plaatst het voetbalspel gemakkelijk op vrijwel elke tafel. Let er wel op dat je genoeg speelruimte hebt zonder daarbij iets om te stoten. Het tafelvoetbalspel bestaat uit 2 teams van elk 6 spelers in rood of geel: 5 veldspelers en aan elke kant een keeper. Met de tafelvoetbal set worden twee mini-voetballetjes meegeleverd waarmee je kunt spelen. Zodra er gescoord is komt de voetbal aan de zijkant van het doel het spel uit, zodat je snel weer verder kunt spelen.

Tafelmodel voetbalspel

Het Umbro voetbalspel is een tafelmodel. Dit betekent dat je de tafelvoetbal set van 51 x 51 x 10 centimeter op een tafel moet plaatsen om te kunnen spelen. Hierdoor kun je het tafelvoetbalspel gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Denk daarbij aan vakantie, op de camping, de kantine en zelfs de eigen achtertuin. Daag vrienden en familie uit voor een sportief potje en laat zijn dat jouw voetbalskills ook indrukwekkend zijn buiten het veld. De voetbaltafel is gemaakt van polyester. Hierdoor is hij zeer stevig en maak je hem indien nodig makkelijk schoon.

Spelregels voor jong en oud

Tafelvoetbal is een spel voor jong en oud, en deze set al helemaal! Je plaatst het tafelvoetbalspel gemakkelijk op elke tafel. Hierdoor is het een toegankelijk spel voor spelers van alle leeftijden. De regels blijven natuurlijk hetzelfde. We leggen ze graag nog een keer aan je uit:

• De winnaar - Wanneer je thuis, in de kantine of op een camping tafelvoetbal speelt zul je zien dat de persoon die 10 doelpunten maakt vaan de winnaar is. In een officiële tafelvoetbal wedstrijd ben je de winnaar als je bij een totaal van 30 punten de meeste doelpunten hebt gescoord. Dit mag dus ook 16-14 zijn.
  • Wisselen van kant - Net als bij veldvoetbal wordt er na een tijdje van helft gewisseld. Bij tafelvoetbal gebeurd dit na 15 doelpunten.
  • Gelijkspel - Tafelvoetbal kent geen gelijkspel. Wanneer de stand 15-15 blijkt te zien wordt er volgens het 'sudden death' principe een verlening gespeeld. De speler die dan het eerst scoort wint.
  • Tijd rekken/ time out - Wanneer je aan de voetbaltafel staat wil je natuurlijk al jouw trucs uit de kast halen, maar bij tafelvoetbal mag dat niet altijd. Even tot rust komen door de bal langer vast te houden mag niet. Na 20 seconden moet de bal doorgespeeld worden aan de laatste rij met spelers van je tegenstander. Je mag wel tot 2 keer toe een time-out aanvragen. Deze duurt maximaal 1 minuut.
  • Penalty - Is er een verveldende overtreding gemaakt? Ook bij tafelvoetbal kun je dan een penalty krijgen. Denk aan het volledig ronddraaien van de stang met spelers, of blazen om de bal in een bepaalde richting te krijgen. Je mag de bal ook zeker niet met je hand aanraken. Bij een penalty moet er in een keer gescoord worden en moeten alle stangen met spelers in een horizontale stand gezet worden.