Op vakantie? Geen stress!
Vóórdat je op vakantie gaat wil je er toch voor zorgen dat je je huis netjes en schoon achterlaat zodat je niet direct na terugkomst hoeft te gaan poetsen of opruimen. Maar niet alleen dat, je probeert natuurlijk ook om niets te vergeten wat mee moet op reis. Maak je een checklist of doe je alles uit je hoofd. Pak je je koffers al een week van tevoren in of op het allerlaatste moment vóór vertrek. Hoe pak je je koffer in, is alles fris gewassen en netjes opgevouwen of gooi je alles er gewoon maar in en je ziet het verder wel op de plaats van bestemming. Stress wegnemen. Hoe bereid je je voor.

Op vakantie? Geen stress

Als je op vakantie gaat wil je ervoor zorgen dat je je huis netjes en schoon achterlaat zodat je niet in een bende weer thuiskomt. Maar niet alleen dat. Je probeert natuurlijk ook om niets te vergeten wat mee op reis moet. Maak jij een checklist of doe je alles uit je hoofd? Pak je je koffers al een week van te voren in of pak jij alles op het allerlaatste moment? Hoe pak je je koffer in? Is alles fris gewassen en netjes opgevouwen? Of gooi je gewoon alles in je koffer en je ziet het later wel?

Hoe bereid jij je voor? 

Koffer inpakken

Als je alles van een afstandje in je koffer gooit, dan weet je eigenlijk al hoe het er straks uitkomt: Gekreukt, ingedeukt en misschien zelfs kapot! Pak je koffer slim in. Extra voordeel: er past meteen veel meer in.


Je kleren: vouwen & rollen

Maak van hemdjes en t-shirts ‘pakketjes’ die allemaal even groot zijn (à la Marie Kondo). Zet ze rechtop in je koffer en je ziet meteen wat het is! Blouses, jurken en broeken kun je gewoon opvouwen.


Hemdjes en t-shirts kun je ook – netjes – oprollen. De voordelen daarvan: ze nemen minder ruimte in, je kunt er lege hoekjes in je koffer mee opvullen of kwetsbare dingen mee beschermen, én je rolt ze zonder kreukels weer uit!

Tip: organizers

Houd je van netjes en overzichtelijk? Stop je kleding, apart van elkaar, in packing cubes of koffer-organizers; Minitasjes die doorgaans als set worden verkocht voor in je koffer. De broeken in het ene tasje, de shirts in het andere tasje en je rokken in tasje drie. Benut de ruimte slim: in de tasjes past meer als je kleding tot pakketjes vouwt of oprolt. 


bekijk alle organizers »

1.0 Ster
(1)
Alleen in onze winkels
6.99

Tip: vacuümzak

Heb je teveel spullen en past je koffer niet meer dicht? Geen probleem! Daar zijn deze handige vacuümzakken voor. Ideaal voor grote dingen, zoals een jas of een grote strandhanddoek! Doe die in zo’n zak, haal de lucht eruit en de jas of handdoek neemt meteen minder ruimte in beslag. 


bekijk alle vacuümzakken »

Ook in onze winkels
4.99

Koelkast schoonmaken

Lekker leegeten

Maak de koelkast in de dagen voor je vakantie helemaal leeg, ook het vriesgedeelte. Eet alles zoveel mogelijk op en doe zo min mogelijk nieuwe boodschappen. Heb je alsnog eten over? Gooi het niet weg, maar geef het weg. Er is vast wel iemand die je er blij mee maakt! Lang houdbare producten? Misschien mogen die wel eventjes in de koelkast van de buren, van vrienden of familie. 


Stekker eruit

Is je koelkast helemaal leeg? Haal de stekker uit het stopcontact. Heeft je koelkast een vriesgedeelte? Dan zal het ijs hierin nu ook gaan ontdooien. Van het water op in een lekbak of met een handdoek.


Wil je het ontdooiproces een handje helpen? Maak de grote stukken ijs los met een houden of kunststof spatel. Of zet een pak met heet water in de vriezer. Deur dicht en dan is het ijs zo gesmolten.

Met doekje en sopje

Haal alle losse onderdelen van de koelkast zelf eruit: de plateaus, rekken en laden. Deze kun je gewoon afwassen. De binnenkant van de koelkast maak je schoon met een sopje van warm water en wat allesreiniger of neutrale zeep. Voor de deurrubbers kun je beter water met een scheutje bleekmiddel nemen. Gebruik een schone doek om alles te drogen. Overigens kun je voor het schoonmaken van de binnenkant ook speciale koelkastreiniger gebruiken.


Meteen de achterkant

Als je dan toch bezig bent: maak meteen de buitenkant van de koelkast schoon. Dat kan met hetzelfde sopje. En als je het helemaal goed wilt doen en er zit een ventilatierooster aan de achterkant van de koelkast: pak een zachte borstel of de stofzuiger en reinig die ook.

Wassen en drogen

Snel-snel alles wassen en drogen en dan hup-hup alles op een hoop de wasmand in. Je hebt tenslotte nog meer te doen voordat je op vakantie gaat… (Stress, hoezo?)


Alles of ‘niets’

Doe je alleen de was die je wil meenemen op vakantie zodat je voor je vakantie minder hoeft te wassen en te strijken? Of doe je meteen alle was zodat je bij thuiskomst weer met een schone lei kan beginnen? Voor beide is wat te zeggen.


Kwartiertje wassen

Gebruik het korte wasprogramma van je wasmachine. Met sommige wasmachines is je was dan binnen een kwartier klaar, met andere duurt het iets langer. Geschikt voor heel vies wasgoed is zo’n programma trouwens niet: alles wordt minder goed schoon dan bij een compleet wasprogramma. Maar wil je je was alleen opfrissen, dan werkt het perfect.


Eerst vouwen

Gooi je droge was niet op een hoop in de wasmand. Zo ontstaan er alleen maar extra kreukels. Vouw de was die niet gestreken hoeft te worden direct op, zo heb je meteen een beter overzicht van wat je nog wel moet strijken. Misschien valt dat dan reuze mee! 

Tip: de droge handdoek truc

Je was snel drogen? met de Blokker hangdroogrek simia 12 meter. Zeker als de zon schijnt en de wind waait, zie je zo resultaat. Gebruik je liever de droger? Doe een droge handdoek bij je natte was. Die neemt vocht op, waardoor je kleding en andere spullen eerder droog zijn.


bekijk alle droogrekken »

3.7447 Sterren
(47)
Ook in onze winkels
12.99