trends van Blokker

Verhuizen? Blokker helpt een handje 

Ontdek al onze verhuistips

Je gaat verhuizen. Bijvoorbeeld naar je eerste eigen huis of naar een grotere woning. Best een stap. Financieel, emotioneel en zeker ook praktisch. Wat ruim je op, wat neem je mee, wat koop je nieuw? En hoe regel je het allemaal op de dag van de verhuizing? In je hoofd is het druk. Maar geen zorgen: Blokker helpt!

trends van Blokker

Hoe ga jij verhuizen? Kies wat bij jou past

Nu 5.- korting op het assortiment**

bij aankoop van 5 verhuisdozen 

**Bij besteding vanaf € 25,-. Niet geldig op artikelen met een stekker en wettelijk bepaalde artikelen. De korting is geldig tot 2 maanden na aankoop van de verhuisdozen.

Wat te regelen voor het verhuizen?

Verhuizen is een enorme klus en het is belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken. Wacht niet tot het laatste moment, want dan kan het een stressvolle en chaotische ervaring worden. Begin minstens een paar weken van te voren en met de spullen die je het minst nodig hebt en werk dan langzaam naar de belangrijkste spullen toe. Maak een lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd, van het inpakken van spullen tot het huren van een verhuiswagen. Bepaal wanneer je wilt verhuizen en werk vanaf die datum terug om te bepalen wanneer je welke taken moet uitvoeren. Verdeel taken over meerdere dagen om te voorkomen dat je alles op het laatste moment moet doen. Houd bij wie je welke taken hebt toegewezen.

Bij een verhuizing is het vaak een goed idee om je spullen te minimaliseren. Dit zorgt niet alleen voor minder werk en kosten bij de verhuizing, maar het kan ook helpen om een opgeruimder en rustiger huis te hebben. Begin ook nu op tijd met het uitzoeken van spullen en maak er een regelmatige gewoonte van om dingen weg te doen die je niet langer nodig hebt. Maak drie stapels: een stapel om weg te gooien, een stapel om te doneren en een stapel om te verkopen. Overweeg bij elk item of je het in de afgelopen 6 maanden hebt gebruikt. Zo niet, dan is de kans groot dat je het niet nodig hebt. Gebruik de KonMari-methode: houd elk item vast en vraag je af of het je blij maakt. Zo niet, bedank het dan voor de dienst en doe het weg. Maak foto's van spullen met emotionele waarde, zodat je de herinnering kunt bewaren zonder de fysieke spullen te hoeven behouden. Geef prioriteit aan items die moeilijker of duurder zijn om te vervangen, zoals familiefoto's of belangrijke documenten. Bedenk of je dubbele items hebt die je kunt weggeven of verkopen, zoals extra kleding of keukengerei. Vergeet niet om tijdens het inpakken de spullen die je niet meer wilt weg te doen, zodat je niet weer in de verleiding komt om ze te houden. Wees niet bang om afscheid te nemen van spullen die je niet meer nodig hebt. Minimalisme kan een bevrijdende en verfrissende ervaring zijn.

Gebruik stevige Blokker verhuisdozen, verpakkingspapier, noppenfolie en tape om je spullen veilig te verpakken. Label de dozen duidelijk met de inhoud en de kamer waar het naartoe moet, zodat je bij het uitpakken geen tijd hoeft te verspillen met zoeken. Maak ook een lijst van alle ingepakte spullen, zodat je niets kwijtraakt. Gebruik inpakpapier, noppenfolie of keukenrollen om breekbare spullen zoals servies en glaswerk in te pakken. Zo voorkom je dat ze tijdens het transport beschadigen.

Verhuizen door een professioneel bedrijf is duurder maar neemt veel werk uit handen. De prijzen verschillen vaak enorm. Vraag daarom verschillende gespecificeerde offertes aan en controleer of de verhuizer verzekerd is tegen schade. Je kunt er ook voor kiezen om je inboedel zelf te verhuizen. Hiervoor heb je wel een verhuiswagen nodig. Het huren van een verhuiswagen kan een slimme keuze zijn tijdens een verhuizing. Het biedt meer flexibiliteit en controle dan het inhuren van verhuizers, en het kan geld besparen. Kies de juiste grootte van de verhuiswagen voor de hoeveelheid spullen die je moet verplaatsen. Overschat niet de grootte die je nodig hebt, anders betaal je meer dan nodig is. Plan op tijd en reserveer de verhuiswagen enkele weken van tevoren om ervoor te zorgen dat er één beschikbaar is op de dag van de verhuizing. Bekijk de verhuurtarieven van verschillende bedrijven en vergelijk de prijzen voordat je een keuze maakt. Zorg ervoor dat de verhuiswagen verzekerd is.

Bij een verhuizing is het belangrijk om je adres te wijzigen, zodat je post op het juiste adres wordt afgeleverd. Geef daarom op tijd bij de verschillende instanties je adres door, zoals de gemeente. Dit is verplicht en moet binnen 5 dagen na de verhuizing gebeuren. Vergeet ook niet om je adreswijziging door te geven aan je bank, verzekeraars en je werkgever. En aan je familie, vrienden en andere belangrijke contacten, zodat zij op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Tip: laat je post een tijdje door sturen met de verhuisservice van PostNL. Het is makkelijk en je weet precies welke bedrijven en instanties je moet benaderen voor de adreswijziging

Bij een verhuizing is het belangrijk om de nutsvoorzieningen op tijd te regelen. Maak een lijst van de nutsvoorzieningen die je moet regelen, zoals gas, water en elektriciteit. Neem contact op met de nutsbedrijven om je verhuizing door te geven en om te weten te komen welke stappen je moet nemen om de voorzieningen op je nieuwe adres in te schakelen. Plan de inschakeling van de nutsvoorzieningen ruim van tevoren in, zodat je niet zonder gas, water of elektriciteit komt te zitten op de dag van de verhuizing. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de opzegtermijn van je huidige contracten, zodat je niet onnodig kosten maakt. Maak een schema voor de aansluiting van de nutsvoorzieningen, zodat je weet wanneer welke voorziening wordt ingeschakeld. Vergeet niet om de meterstanden op te nemen voordat je je oude adres verlaat en nadat je je nieuwe adres betrekt.

Naast het overschakelen van de nutsvoorzieningen, moet je ook het internet, bellen en tv regelen. Niet elke provider is op ieder adres actief. Controleer daarom eerst hoelang je contract nog loopt. Als de contract periode voorbij is, dan heb je in de meeste gevallen een opzegtermijn van een maand. Zit je nog binnen de duur van je huidige contract, dan moet je vaak verhuiskosten of een boete betalen als je wilt overstappen. Je kunt ook het abonnement meenemen naar je nieuwe adres, mits de huidige provider ook levert op je nieuwe adres. Om hier achter te komen, kun je de postcodecheck laten doen.

Na een verhuizing begint het uitpakken van de verhuisdozen. Begin met het uitpakken van de essentiële spullen, zoals toiletartikelen, beddengoed, keukengerei en kleding. Maak een plan van aanpak en begin met het uitpakken van de belangrijkste kamers, zoals de slaapkamer, keuken en woonkamer. Probeer te voorkomen dat je alles tegelijkertijd uitpakt, anders raak je snel overweldigd. Houd een gestructureerd tempo aan, zodat je stap voor stap alle dozen kunt uitpakken. Geef prioriteit aan de spullen die je het meest gebruikt. Zo kun je snel weer je dagelijkse routine oppakken en wennen aan je nieuwe huis.