trends van Blokker

de dierenwinkel van Blokker.

We begrijpen wat het betekent om een huisdier te hebben. Ze bieden ons gezelschap en onvoorwaardelijke liefde, wat op zijn beurt onze stress vermindert en ons geestelijk welzijn verbetert. Het is dan ook natuurlijk dat we onze huisdieren het beste willen geven om te laten zien hoeveel we van ze houden.

Veelgestelde vragen

- Hondenriem en halsband. Riemen en banden zijn in alle geuren en kleuren te koop.
- Honden voerbak en drinkbak.
- Een bench en/of hondenkussen. Geef jouw pup een goed bed.
- Hondenspeelgoed.
- Voeding.
- Hondenborstels.
- Hondensnoepjes.
- Veilig transport.

De voeding wordt na opening van de verpakking blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht. Het is daarom belangrijk de voeding na het openen op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een (luchtdichte) bewaarton op een droge, koele en donkere plaats. Om de geopende verpakking en de voeding zo min mogelijk bloot te stellen aan zuurstof, vocht en licht kun je een kleinere bewaardoos gebruiken, zodat je een kleine voorraad hebt voor een bijvoorbeeld een week. Je kunt deze bewaardoos dan af en toe bijvullen uit de grotere bewaardoos of uit de goed dichtgemaakte verpakking. Zo behoud je zo goed mogelijk de smakelijkheid en kwaliteit van de voeding.

De beste manier om het juiste formaat hondenmand te bepalen, is om je hond te meten van snuit tot staartaanzet als hij rechtop staat. Tel daar nog 15 centimeter tot 30 centimeter extra bij. Die lengte is de ideale binnenmaat voor je hondenmand. Dit omdat er van hond tot hond grote verschillen kunnen zijn.

Naast een vlooienband voor honden heb je ook speciale anti-vlooienshampoo voor honden. Het aanbrengen van een shampoo is bewerkelijk, maar een veilig en zeer effectief alternatief. Heeft jouw hond last van acute vlooienbesmetting, dan is anti-vlooienshampoo vaak een snel werkzaam middel.

Veelgestelde vragen

Kies voor een krabpaal waarbij de stammen volledig zijn bedekt met stevige sisal. De kat vindt dit materiaal het prettigst om aan te krabben en het is ook beter bestand tegen krabben dan ander materiaal. Katten vinden het daarnaast heel fijn om op een hoger niveau te zitten, zo bewaren ze namelijk het overzicht

Naast het schoonmaken en de voeding kan een goede bak ook bijdragen aan minder stank. Kies het liefst een bak met een kap er op. Deze houdt nare luchtjes in de bak. De geur zal zich dus minder door je huis verspreiden.

Hengeltjes met veren eraan bijvoorbeeld doen het altijd goed. Speel liever een aantal keer per dag 5 minuten dan in 1x 15 minuten achter elkaar. Speel op momenten dat de kat actief is. Beweeg speeltjes van de kat af (een prooi zou ook nooit naar de kat toe lopen).

- Voerbak + waterbak
- Een krabpaal
- Kattenbak
- Slaapplek
- Kattenluik
- Kattenhalsband

Veelgestelde vragen

Vogels houden van voedsel, veiligheid en overzicht. Laat dood hout en bladafval liggen. Dit komt vogels goed van pas om hun nesten mee te bouwen. Ook stukjes wol, katten- en hondenhaar worden wel eens verwerkt in vogelnesten. Plant struiken, bomen en hagen en koop een vogelhuisje waar je voer in legt.

Vogels hebben voedsel nodig om te overleven, dus als er in de omgeving geen voedsel is, zullen ze waarschijnlijk niet naar een vogelhuisje komen. Het kan dus helpen om in de omgeving van je vogelhuisje extra vogelvoer aan te bieden

Wat je vogels het beste kunt voeren, verschilt per jaargetijde. Zo hebben vogels in het voorjaar en in de zomer vooral behoefte aan eiwitrijk voedsel, zoals insecten, meelwormen en rupsen. In het najaar en de winter hebben ze juist meer baat bij vitamines en vetrijk voedsel, zoals bessen, noten, pinda's en vetbollen.

De meest voorkomende tuinvogels in Nederland:
1. Koolmees
2. Pimpelmees
3. Roodborst
4. Huismus
5. Heggenmus
6. Winterkoning
7. Merel.
8. Vink