trends van Blokker

pannen.

trends van Blokker

bekijk al onze soorten pannen

Advies over pannen

Hoe kies ik de juiste pan? 

Bedenk eerst waar je de pan voor gebruikt: bakken, grillen, stomen, stoven, koken of braden bijvoorbeeld. Kies vervolgens een pan die geschikt is voor jouw fornuis; zo heb je voor inductie een magnetische bodem nodig. Daarnaast spelen de grootte, kwaliteit en prijs van de pan een rol bij het maken van je keuze.

bekijk hier welke pan het beste bij jou past »

Op zoek naar de juiste koekenpan? 

De keuze in koekenpannen is groot. Verklein je keuze door jezelf de volgende vragen te stellen: op welke warmtebron kook je; voor hoeveel personen moet de pan geschikt zijn; en wil je wel of geen antiaanbaklaag en zo ja, welke dan? Met onze keuzehulp loodsen we je door alle vragen heen!

start de keuzenhulp om de juiste koekenpan te vinden »

Welke type baklagen zijn er? 

Een baklaag is een coating in de pan die is aangebracht om aanbakken te voorkomen, de pan makkelijker schoon te maken en beter te kunnen bakken. Wij onderscheiden 3 varianten: geen antiaanbaklaag; een keramische antiaanbaklaag of een standaard antiaanbaklaag. Elke laag heeft zijn voor- en nadelen.

ontdek hier welke lagen er allemaal zijn »

Welke warmtebronnen zijn geschikt voor je pan? 

Met warmtebron bedoelen we: waar kook je op? De meeste pannen zijn geschikt voor een gasfornuis, elektrische, keramische en halogeen kookplaten. Alleen voor inductie, dat werkt met een magnetisch veld, heb je een bodem met een metalen laag nodig. Koop een pan die past op jouw kookplaat.

lees hier alles over de verschillende warmtebronnen »

trends van Blokker

pannenexpert Claartje

Veelgestelde vragen

Pannenexpert Claartje van Blokker weet het als geen ander: elke pan is net weer anders, heeft een andere bodem, warmtegeleiding, kwaliteit … en ja, ook prijs. Want in de wereld van pannen staan de technologische ontwikkelingen niet stil. De beste persoon om advies en antwoord te geven op de meest gestelde pannenvragen!

ARTIKEL

Waar moet een goede koekenpan aan voldoen?

Een koekenpan is een koekenpan, denk je misschien. Maar zo is het niet helemaal. Want wil je een koekenpan die kwalitatief goed is, dan zijn er in ieder geval twee eigenschappen die een belangrijke rol spelen.


Doorgaans zijn koekenpannen gemaakt van aluminium, roestvrij staal, gietijzer en koper. Al deze materialen geleiden warmte, maar of ze dat ook gelijkmatig en efficiënt doen, hangt af van de bodem van de pan. Hoe dikker die is, hoe beter de warmte wordt geleid. Dat is belangrijk, want tijdens het bakken mogen er geen ‘hotspots’ zijn: plekken waar het bakken van je eten net iets sneller gaat.


Het juiste bakvlak

Ook belangrijk om op te letten is het bakvlak van de koekenpan. Uiteraard mag deze niet de smaak en eetbaarheid van je voedsel aantasten. Bij pannen zonder antiaanbaklaag hoef je je in principe geen zorgen te maken. Bij pannen met antiaanbaklaag kan dat net even anders zijn. Is die laag van kunststof? Daar zitten schadelijke stoffen in die tijdens het bakken kunnen vrijkomen. Een pan met bijvoorbeeld een keramische antiaanbaklaag bevat die schadelijke stoffen niet. Alle reden om daarvoor te kiezen dus. 

trends van Blokker

recycle je pannen.

Wil jij ook een duurzamer huishouden? Recycle mee 

Hou je van lekker kokkerellen en ben je ook graag goed bezig? Dan heeft Blokker vanaf nu iets slims voor je. Wij recyclen jouw oude pan en jij krijgt 5% extra korting.

lees verder »


Bekijk de video

Pannen kopen

Bij Blokker vind je jouw ideale pan. Wat je ook wilt koken, welk type kookplaat je ook hebt, voor kleine en grote gezelschappen en in elke prijsklasse … Blokker heeft pannen in alle soorten en maten! 

Soorten pannen

Ben je op zoek naar kookpannen, koekenpannen, bakpannen, complete pannensets of speciale pannen? Alle pannen bij Blokker zijn geschikt voor het koken op gas, elektrisch, keramisch of halogeen. Ook voor inductie of het gebruiken van een pan in de oven hebben we een uitgebreide keuze.

In de winkel en in onze webshop verkopen we pannen van ons eigen Blokker merk, altijd een goede keuze, maar ook van andere merken. De verschillen in pannen zitten in de gebruikte materialen om de warmte te geleiden, zoals aluminium, roestvrij stalen, gietijzeren en koperen pannen, bodems en antiaanbaklagen. Sommige antiaanbaklagen hebben jaren van onderzoek gekost. Daarnaast hebben pannen soms handige extra functies zoals afgietgaatjes en warmte-indicatoren. Maar ook het uiterlijk en uiteraard de prijs van een pan zorgt voor onderlinge verschillen.

Van belang voor een goede pan is in elk geval dat deze de warmte gelijkmatig verdeeld en weet vast te houden. Op die manier ben je verzekerd van perfecte kookresultaten!

Pannen kiezen

Blokker, jouw kookwinkel in de buurt en online, is expert op het gebied van pannen. We helpen je graag de beste pannenkeuze te maken. Geef aan welke soort pan je nodig hebt, op welke warmtebron je kookt, hoe groot de pan moet zijn, of je wel of geen antiaanbaklaag wenst en wat de pan mag kosten en wij geven je graag advies.