warmtebron & pannen.

De ene warmtebron is de andere niet. En daarom is ook niet elke pan geschikt voor elke warmtebron. Zo heb je alleen al voor inductiekoken doorgaans andere pannen nodig dan voor elektrisch koken. Welke pannen zijn geschikt voor de warmtebron waar jij op kookt?

Hoe jij ook kookt, wij hebben de pannen 

Nederlanders gaan steeds vaker over op inductie. Niet zo gek, want deze vorm van koken lijkt veel op wat we jarenlang hebben gedaan: koken op gas. En dat terwijl de inductiekookplaat zelf niet zo heet wordt en je ‘m makkelijker schoon kunt maken.

Toch zijn er nog veel mensen die koken op gas of een andere soort elektrische warmtebron: een gewone, een halogeen- of een keramische kookplaat. Daarom vind je bij Blokker pannen voor zowel inductie als gas als elektrisch. Maar mocht je toevallig op zoek zijn naar een pan die in de oven kan? Die hebben wij ook!

Stap je over op een andere warmtebron, misschien dat je je oude pannen nog kunt gebruiken. En zo niet: dan is het tijd om ook daar afscheid van te nemen en de toekomst met een heel nieuwe set pannen in te gaan.

pannenexpert Claartje

Verschillende type warmtebronnen

ARTIKEL

Bestaat dat, een pan die je als oven kunt gebruiken?

Je hebt er wellicht al eens van gehoord: een pan die je kunt gebruiken als oven. Maar wat is het precies en hoe werkt het? Vast een tipje van de sluier: de pan verovert bekendheid als Dutch Oven en is bedoeld voor buitengebruik.


Van stoofgerechten tot curry, maar ook van brood tot cake. Met een Dutch Oven draai je er je hand niet voor om. En is de manier waarop al bijzonder, de plek waar je al die gerechten bereidt, maakt het nog unieker: buiten boven de barbecue of een kampvuur.


Zo werkt het

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan met een goed passend deksel en met of zonder pootjes. Doe er de ingrediënten in, plaats ‘m boven het vuur en leg er gloeiende kolen of briketten bovenop. Zo warmen de ingrediënten langzaam op, blijft de smaak ervan goed behouden en gaan er geen vitaminen en andere voedingsstoffen verloren.


Langzaam garen

Vergelijk het met een slowcooker. Zonder veel te hoeven doen maak je met een Dutch Oven eenvoudig je eten klaar. Doordat de pan is gemaakt van gietijzer en je ‘m afdekt met de deksel, wordt de warmte goed verdeeld en blijft de temperatuur constant. Ideaal voor het langzaam garen van gerechten. Dutch Ovens zijn er inmiddels in een aantal varianten. Ontdek welke variant bij jou past!

Ieder z’n warmtebron, ieder z’n pannen

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment pannen in alle soorten en maten én geschikt voor elke type warmtebron. Voor koken op gas of een gewone elektrische kookplaat, halogeenkookplaat of keramische kookplaat kun je elke willekeurige pan gebruiken. Bij inductiekoken is dat anders, dus let op.

Inductie werkt met magneten. Pannen voor inductie moeten dus een magnetische bodem hebben. Perfect zijn pannen van gietijzer en pannen (bijvoorbeeld van roestvrij staal of koper) met een metalen laag in de bodem. Wat niet op inductie werkt zijn pannen van alléén roestvrij staal, koper of aluminium.

Of je je oude pannen kunt gebruiken op jouw nieuwe inductiekookplaat? Je weet het snel als er een magneetje aan blijft plakken. In de winkel herken je pannen voor inductie in ieder geval aan het symbool van een spoel. Kijk rustig rond. Succes met je keuze!