Creëer jouw buitenkeuken met onze Pizzarette en laat je inspireren door de heerlijke recepten hieronder.

Calzone met parmaham

Bereidingstijd: 30 minuten | Aantal porties: 6


Een calzone is een pizza in de vorm van een halve cirkel, waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem ‘opgesloten’ zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los.

 

Ingrediënten • 2 tl bloem • 3 st mini pizza deeg • 6 el pizzasaus • 30 gr parmaham • 1 bol (buffel)mozzarella

 

Benodigdheden: Pizzarette • deegroller


Bereidingswijze

  1. Zet de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift. Houd een kleine hoeveelheid bloem apart.
  2. Rol met de deegroller één keer over het pizzadeeg. Steek dan het deeg uit met de meegeleverde ring van de Pizzarette. Verdeel de saus, parmaham en mozzarella over het deeg. Vouw het deeg van onder naar boven dicht en vouw dan de zijkanten van onder naar boven dicht zodat de lucht er uit kan. Bestuif de calzone nogmaals licht met bloem.
  3. Schuif de calzone in de Pizzarette met de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Bak de calzone’s af in de Pizzarette gedurende 20 min. 


Tip: vul ook eens met andere ingrediënten, zoals salami, paprika en olijven.

Pizza bianca met gerookte zalm

Bereidingstijd: 25 minuten | Aantal porties: 2


Bianca betekent in het Italiaans wit. In tegenstelling tot veel pizza’s wordt er bij deze variant geen rode saus gebruikt, maar een witte. Door het toevoegen van mooi gekleurde gerookte zalm en takjes dille ziet het er heel aantrekkelijk uit.

 

Ingrediënten • 2 tl bloem • 2 st mini pizza deeg • 4 el crème fraîche • 100 gr gerookte zalm • 2 tl kappetjes • 1 tl gedroogde chili vlokken • 1 takje dille • peper en zout

 

Benodigdheden: Pizzarette


Bereidingswijze

  1. Zet de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift.
  2. Besmeer de bodem van de pizza’s met crème fraîche. Verdeel de kappertjes en chili vlokken over de crème fraîche.
  3. Schuif de pizza’s in de Pizzarette van de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Bak de pizza’s af in de Pizzarette gedurende 15-20 min. Hak ondertussen de dille fijn.
  4.  Haal de pizza’s uit de Pizzarette en garneer met de gerookte zalm en dille.


Tip: geen fan van vis? Beleg met gegrilde groente, zoals rode ui en courgette of vervang de zalm voor gerookte kip.

Pizza kip-kerrie

Bereidingstijd: 40 minuten | Aantal porties: 2

 

Kip-kerrie is een perfectie combinatie, denk aan kip-kerrie met rijst, kip-kerriesalade, maar wat dacht je van een pizza kip-kerrie? De kip wordt eerst in de oven gebakken, zodat het vlees mals en sappig blijft.

 

Ingrediënten • 100 gr kippendijfilet • 1,5 tl kerriepoeder • 1 el olijfolie • zout • 2 tl bloem • 2 st mini pizza deeg • 20 gr mozzarella • 2 el crème fraîche • 2 el tzatziki • 1 takje koriander • 1 takje basilicum

 

Benodigdheden: Pizzarette


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een ovenschaal de kip met de olijfolie en kerriepoeder. Breng op smaak met zout.
  2. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en gaar 12-15 min. Zet ondertussen de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift.
  3. Snijd de kip in reepjes en de mozzarella in stukjes. Besmeer de bodem van de pizza’s met crème fraîche. Beleg met de kipreepjes en stukjes mozzarella.
  4. Schuif de pizza’s in de Pizzarette van de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Bak de pizza’s af in de Pizzarette gedurende 15-20 min.
  5. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en koriander. Haal de pizza’s uit de Pizzarette, garneer de pizza’s met de tzatziki, basilicum en koriander.


Tip: liever geen kip en koriander? Vervang dan de kippendijfilet voor vega kipstukjes en de koriander voor peterselie.

Mac & cheese

Bereidingstijd: 35 minuten | Aantal porties: 2

 

In Noord-Amerika en Engeland staat dit pastagerecht wekelijks op tafel. Mac staat voor macaroni en dat is in combinatie met kaas oftwel cheese, simpel en heerlijk. Traditioneel gaat dit gerecht in de oven, maar wij gebruiken de Pizzarette.

 

Ingrediënten • 55 gr macaroni • 130 gr kant-en-klare kaassaus • 25 gr cheddar • peper en zout • 2 cherrytomaatjes • 4 gr bieslook

 

Benodigdheden: Pizzarette • aluminiumfolie


Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 2/3 van de kaassaus in een pan en voeg de cheddar toe totdat deze gesmolten is. Voeg de macaroni toe en breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  2. Zet de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Maak van een aantal lagen aluminiumfolie bakjes ter grootte van de bak spatel met een rand van 2 cm hoog.
  3. Vul de bakjes met macaroni en verdeel de overgebleven kaassaus over de macaroni. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de bakjes.
  4. Schuif de bakjes op bak spatel in de Pizzarette, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Verwarm de mac & cheese gedurende 15-20 min.
  5. Snijd de bieslook fijn. Haal de mac & cheese uit de Pizzarette en garneer met de bieslook.


Tip: geen macaroni in huis? Elke pasta is te gebruiken. Voor wat extra diepte in dit gerecht kan de cheddarkaas vervangen worden door gorgonzola.

Dessert pizza met aardbeien

Bereidingstijd: 25 minuten | Aantal porties: 2

 

Een pizza, maar dan zoet? Jazeker, het zoet van aardbeien en de poedersuiker, gecombineerd met het romige van mozzarella en zoetzure van de balsamico. Een heerlijke afsluiter na een avond met heerlijke gerechten van de Pizzarette.

 

Ingrediënten • 2 tl bloem • 2 st mini pizza deeg • 40 gr aardbeien • 20 gr mozzarella • 2 el crème fraîche • poedersuiker • 1 el amandelschaafsel • 3 takjes basilicum • 2 tl crema di balsamico

 

Benodigdheden: Pizzarette • deegroller


Bereidingswijze

  1. Zet de pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift.
  2. Snijd de aardbeien en mozzarella in stukjes. Besmeer de bodem van de pizza’s met crème fraîche. Top af met de aardbeien en mozzarella. Bestuif nu royaal met poedersuiker.
  3. Schuif de pizza’s in de pizzarette van de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de pizzarette. Bak de pizza’s af in de pizzarette gedurende 15-20 min. Verwarm ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes balsilicum. Haal de pizza’s uit de pizzarette en garneer met crema di balsamico, blaadjes basilicum en geroosterde amandel.


Tip: vervang de creme di balsamico eens voor geraspte chocolade. Ook lekker met ander rood fruit, zoals frambozen.