Tomado TIH5501B - Inductiekookplaat - Vrijstaand - 1 fase plug & play - Touch bediening - Zwart

4,9 Sterren
22 beoordelingen
2514307
349.00 229.00
Je kunt 45 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 45 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Tomado
4,3 Sterren
Tomado TIH5501B - Inductiekookplaat - Vrijstaand - 1 fase plug & play - Touch bediening - Zwart
349.00 229.00
Voeg toe aan je verlanglijstje
Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Functies & gebruik

Met deze 1-fase inductiekookplaat van Tomado kan je direct aan de slag! Koken op inductie wordt steeds populairder en met deze kookplaat wordt het je extra makkelijk gemaakt. De kookplaat heeft 4 kookzones met elk 9 kookstanden. Stel met de eenvoudige touch bediening een stand in en zet de kookwekker aan. De kookplaat heeft een boostfunctie zodat je extra snel een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen en koken maar! 

Productvoordelen van de Tomado TIH5501B:

 • 1- fase plug & play
 • Geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm
 • Boostfunctie voor extra snelheid
 • Restwarmte indicatie
 • 10 kookstanden
 • Geschikt voor normale 2-polige stekker
 • 2 jaar garantie bij Tomado

Design en bediening
Deze vrijstaande inductie kookplaat is strak afgewerkt in de kleur zwart. Op het oppervlag bevindt zich de tiptoetsbediening per zone. Door op de kookzone-knop te drukken en vervolgens op het plusje of minnetje te drukken, kan je gemakkelijk de kookstand instellen.

Plug & Play
Bij een kookplaat met een 1-fase plug & play functie heeft de kookplaat een “normale” 2-polige stekker. Dit betekent dat je de kookplaat dus direct kunt aansluiten op een normaal geaard stopcontact. Je hoeft dus voor deze kookplaat aanpassing in de meterkast te doen.

Gebruik pannen geschikt voor inductie
Pannen die al eerder op een andere kookplaat zijn gebruikt, bijvoorbeeld een gaskookplaat, zijn niet meer geschikt voor een inductie kookplaat. Schaf daarom voor het eerste gebruik een nieuwe pan aan als je geen geschikte pan hebt. De pan moet materialen bevatten die magnetisch zijn. Kookgerei van staal, geëmailleerd staal, gietijzer of roestvrijstaal geven de beste resultaten. De pannen moeten een vlakke bodem hebben en een minimale diameter van 12 cm en een maximale diameter van 20 cm. De pan dient in het midden van kookzone geplaatst worden. Wanneer de pan verwijderd wordt van de kookzone zal de inductie kookplaat direct stoppen met verwarmen.

Timerfunctie
De kookplaat is uitgerust met een timerfunctie: stel in hoe lang je rijst of pastapennen moeten koken en heb daar geen omkijken meer naar. Ten slotte biedt de kookplaat twee speciale functies die het koken nog makkelijker maken: restwarmte indicatie en een boostfunctie.

Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat de instellingen van de inductie kookplaat onbedoeld aangepast worden. Het instellen van bijvoorbeeld een hogere stand of andere instellingen is niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om de inductie kookplaat uit te schakelen. 

Boostfunctie
Met de boostfunctie kun je gemakkelijk en extra snel je gerecht bereiden, perfect als je een snelle en intense verhitting nodig hebt. De boosterfunctie wordt aangeduid op het bedieningspaneel met de letter P.

Restwarmte indicatie
De restwarmte indicatie geeft aan dat het glas nog te heet is om aan te raken in het gebied van de kookzone. Als het gebied van de kookzone nog te heet is, verschijnt er een [H] in het display van de betreffende kookzone.
Zodra de temperatuur gezakt is, zal de [H] indicatie verdwijnen.

Automatische panherkenning
Met koken op inductie kun je snel en nauwkeurig de temperatuur instellen, van zachtjes sudderen tot volle warmte. Extra handig aan deze kookplaat is dat deze automatisch de grootte van de pan detecteert, hiermee wordt alleen de pan verwarmt en niet het gehele keramisch oppervlak, dit zorgt ervoor dat je energieverbruik wordt geminimaliseerd. Een ander voordeel is dat binnen enkele seconden de kookplaat afkoelt, waardoor het oppervlak veilig aangeraakt kan worden, wel zo veilig!

Gemakkelijk te reinigen
Het oppervlak van de kookplaat is helemaal vlak. Voor het schoonmaken altijd de stekker uit het stopcontact verwijderen. Laat de kookzone afkoelen voordat je de inductie kookplaat schoonmaakt. De inductietechnologie verwarmt alleen de pan, niet het kookoppervlak zelf. Dit heeft als gevolg dat het omringende oppervlak koel blijft en dat druppels of spetters gemakkelijk en volledig kunnen worden weggeveegd, met als resultaat een kookplaat die altijd perfect schoon is.

Specificaties

 • Merk: Tomado
 • Garantietermijn: 24 maanden
 • EAN: 8712876500363
 • Kinderbeveiliging: Ja
 • Aantal kookzones: 4
 • Type kookplaat: Inductie
 • Type bediening: Touchscreen
 • Vermogen kookzones (watt): 3500.0
 • Kleur: Zwart
 • Afmeting (cm): 52x55x8 (LxBxH)
 • Type stroomaansluiting: Normale stroom
 • Geschikt voor type stekker: Schuko/Gardy (2-polig)
 • Aantal fasen: 1-fase (normale stekker)

Beoordelingen

Gesponsorde producten