Alpina Karaf voor Wijn - Decanteren - 1,78 Liter - Dik Glas

2478753
16.99
Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Op voorraad
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
MaxiMondo
3.91 Sterren
Bekijk en vergelijk verkopers
 • De levertijd is 1 werkdag.
 • Gratis thuisbezorgd.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Ben je een liefhebber van wijn? Dan weet je vast wel dat een decanteerkaraf een speciaal soort karaf is die je optimaal laat genieten van je wijn. Zo'n speciale wijnkaraf heeft twee functies:

 • het sediment scheiden
 • zuurstof toevoegen voor een betere smaak.

Daarnaast maakt deze glazen decanteerkaraf (inhoud 1,78 liter) het serveren van je wijn natuurlijk ook eleganter. Deze decoratieve decanteerkan van dik glas is een waardevolle toevoeging op je gedekte tafel. Je proeft ten slotte niet alleen met je neus en tong, maar ook met je ogen.

Speciaal design voor extra zuurstof

Gewone karaffen hebben veelal een lange, smalle vorm, terwijl een decanteerkaraf een platte bodem heeft, een brede kom en een toelopende hals. Dit speciale design biedt een groot oppervlak waardoor de wijn in contact komt met lucht. Het intensieve luchtcontact laat de wijn ademen en opent de aroma's en smaak voor een optimale wijnbeleving. In tegenstelling tot decanteerkaraffen voor whisky, hebben wijnkaraffen geen stop als afdichting. Het simpelweg openen van een wijnfles geeft overigens onvoldoende luchtcontact om de wijn te laten ontwikkelen.

Vooral voor rode wijn 

Dit decanteerproces helpt bij de ontwikkeling van diverse soorten wijn. Het is goed voor jonge rode wijnen, maar ook volle rode wijnen met een hoog tanninegehalte profiteren ervan. Denk aan wijnen als Syrah en Cabernet Sauvignon. En wist je dat een decanteerkan goedkope wijnen zelfs beter laat smaken? De typerende geur van sulfiet lost namelijk sneller op in een decanteerkaraf. Hoewel de meeste mensen een decanteerkaraf gebruiken voor rode wijn, profiteren sommige duurdere witte wijnen ook van decanteren. Je kunt zelfs vintage champagnes decanteren om de smaak te openen of bij jongere champagnes juist de intensiteit van de bubbels temperen, als je daar meer van houdt.

Decanteertijd

In het algemeen geldt dat je de wijn zo'n 15 tot 30 minuten voor het drinken decanteert. Wijnen met veel tannine hebben soms meer tijd nodig. Onthoud wel dat teveel zuurstof de smaak ook kan schaden, dus decanteer niet te lang.

Heldere wijn zonder bezinksel

Voor oudere rode of complexe wijnen, zoals een Bordeaux of vintage port, heeft een decanteerkaraf ook de functie om het sediment te scheiden. Dit bezinksel is een natuurlijk product dat ontstaat tijdens het verouderingsproces van een wijn, met name in rode wijnen. Door de wijn voorzichtig over te schenken, blijft het sediment in de wijnfles achter. Zo verwijder je de wat bittere smaak en houd je een heldere wijn over die mooier oogt in je glas.

Ideaal cadeau 

Tip: deze decanteerkaraf is een ideaal cadeau voor wijnliefhebbers, bijvoorbeeld bij een house warming, bruiloft of andere feestelijke gelegenheid.

Specificaties

 • Hoogte: 25 cm
 • Diameter: variërend van circa 6,25 cm in de hals tot 20 cm op het breedste stuk
 • Inhoud: 1,78 liter
 • Geschikt voor thuis, wijnbar en restaurant

Specificaties

 • Merk: Alpina
 • Merk: Alpina
 • EAN: 8711252071114
 • Kleur: Transparant
 • Afmeting (cm): 20x20 (LxB)
 • Gewicht exclusief verpakking (gr): 0.9

Reviews

Gesponsorde producten