Bakvormen kopen bij Blokker

Niets ruikt lekkerder dan een taart of cake die in de oven wordt gebakken. De geur verspreidt zich door het hele huis heen en hierdoor krijg je alleen maar meer zin om een stuk hiervan te eten. Voor het bakken van taarten, cakes, tulbanden en muffins is het van belang om bakvormen te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de ovengerechten de gewenste vorm aan kunnen nemen. Bij Blokker vind je bakvormen in verschillende soorten en maten die ervoor zorgen dat jij elk gewenste cake of taart kunt maken in je eigen keuken. Bekijk het ruime assortiment online in de webshop of neem een kijkje in één van onze filialen.

Siliconen bakvormen en springvormen

Eén van de bekendste bakvormen is die van metaal, maar wist je dat er ook siliconen bakvormen zijn? Deze zijn erg handig in gebruik. Je bakt de ovengerechten en als deze klaar zijn, kun je ze erg makkelijk uit de vorm krijgen. Dit komt doordat het materiaal erg flexibel is. Een andere vorm die erg makkelijk te verwijderen is, is de springvorm. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van taarten. De springvorm bestaat uit twee delen, namelijk de onderkant en de ring eromheen. Er zit een sluiting op de ring waardoor deze in grootte te verstellen is. Dit zorgt ervoor dat deze erg makkelijk te verwijderen is van de onderkant, waardoor je de gebakken taart makkelijk kunt aansnijden of verplaatsen op een taartschaal.

Taartvormen en tulbandvormen

Taartvormen, zoals de naam al zegt, worden gebruikt voor het maken van taarten. De onderkant van de taartvorm zit los van de zijkant van de vorm. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijk te verwijderen is. Tulbandvormen zijn bedoeld voor het maken van tulbanden. Deze bestaan wel uit één vorm. Zorg er dus voor dat je deze goed met boter invet voordat je het beslag erin doet. Zo krijg je de tulband na het bakken makkelijk uit de vorm.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor het bakken in de keuken. Heb je zin in muffins of ga je toch voor een lekkere appeltaart? Bij Blokker vind je verschillende soorten vormen die je zullen helpen hiermee. Bekijk het hele assortiment online in de webshop. Wil je liever de producten eerst in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels.