trends van Blokker

tips voor het bestrijden van insecten.

Ze vliegen tegen je ramen, houden je ’s nachts wakker met hun gezoem, lopen over het aanrecht of zitten op je fruit. Maar nu is het afgelopen. Vliegen, muggen, mieren, fruitvliegjes… Elk soort insect kun je milieuvriendelijk of met een chemisch middel bestrijden. En Fenna, onze expert insecten bestrijding gaat je hierbij helpen. Zeg maar dag tegen al die insecten in huis!

trends van Blokker

Veelgestelde vragen

Dat kan komen door stilstaand water, bijvoorbeeld in je vijver of regenton of door laagjes water in je (verstopte) dakgoot, bloembak, afvoerputje of kruipruimte. De oplossing is simpel. Zet voldoende planten in je vijver (daarmee trek je dieren als libellen, kikkers en salamanders aan die maar wat graag muggen- en muggenlarven eten) en dek de regenton af. Verwijder daarnaast overal de laagjes water. Heb je gras? Het is slim om dat zo kort mogelijk te houden: vooral als het gras vochtig is, zijn muggen er gek op.

Je zou in eerste instantie kunnen denken aan horren voor buitendeuren en ramen en aan een klamboe boven je bed. DEET, dat je in verschillende concentraties kunt kopen, werkt ook. Dit insectenwerende middel breng je aan op je huid, waardoor muggen op afstand blijven. Groffe middelen tegen muggen zijn er natuurlijk ook, zoals een elektrische vliegenmepper en antimuggenspray. Lampen uit als het donker is, is beter voor je energierekening, maar tegen muggen hoef je dat niet te doen. Dat muggen op licht afkomen, is een fabel: ze komen vooral af op lichaamsgeur.

Binnen komen mieren op eten af. Zorg er daarom voor dat er geen eten voor ze te vinden is: ruim voedsel(resten) op, gebruik luchtdichte dozen en doe de vaatwasser dicht. Mieren lopen altijd dezelfde route. Wis dus ook dit geurspoor, met een schoonmaakmiddel of alcohol. Buiten, waar mieren leven onder stenen en tegels, kun je het beste kokend water in het nest schenken. Het liefst een aantal dagen achter elkaar, totdat er geen mier meer uitkomt. Of sproei je bestrating met één deel azijn op twee delen water. Of zet kruidenplanten in je tuin: basilicum, lavendel, munt en salie. Daar slaan mieren massaal voor op de vlucht en jij kunt er zelf heerlijk mee koken.

Fruit, etensresten, koffiepads en filterkoffie… Ze trekken allemaal fruitvliegjes aan. Gooi dit daarom niet bij het vuilnis in de keuken, maar in de container buiten. Fruit vinden fruitvliegjes lekker als het rijp is. Koop er daarom nooit te veel van, eet het snel op, leg wat kan in de koelkast en zet fruit uit de koelkast op een donkere plek. Zorg ook elke dag voor een schone aanrecht, spoelbak, afwasborstel, vaatdoekjes en sponsen. Fruitvliegjes vangen? Probeer voordat je naar een chemisch bestrijdingsmiddel grijpt eerst dit: vul een bakje met wat water, een scheut natuurazijn en een druppel afwasmiddel. Een perfecte fruitvliegjesval!

Vliegen worden vooral aangetrokken door de geur van rottend voedsel en uitwerpselen en komen je huis binnen via openstaande deuren en ramen, kieren, scheuren en gaten. De oplossing: houd je huis schoon (inclusief de kattenbak) en voer afval regelmatig af. Berg voedsel en drinken meteen op in de koelkast of op een donkere, afgesloten plek, ook (als het even kan) het eten en drinken van je huisdieren. En natuurlijk: plaats horren voor openstaande ramen en deuren, hang vliegengordijnen bij deuren en maak die kieren, scheuren en gaten dicht.

Vliegenvallen zijn er in alle soorten en maten, voor zowel buiten als binnen. Baseer je keuze op de grootte van de vliegenplaag. Je kunt ook zelf een vliegenval maken van een plastic fles: bovenkant eraf knippen, omgekeerd in de fles steken, met doorzichtige tape vastmaken en voor een vijfde vullen met water en tot slot een paar eetlepels appelazijn en één eetlepel vloeibare zeep toevoegen. Vliegen komen op de geur af en verdrinken. Geen vliegenval, maar voor vliegen heel afschrikwekkend: doorzichtige plastic zakjes voor driekwart gevuld met water. Goed dichtbinden en buiten ophangen, bij deuren en ramen die openstaan.

Fenna is niet zomaar een coördinator van de categorie Schoonmaak & Huishouden, ze is een gepassioneerde expert op het gebied van insectenbestrijding. Met haar kennis en ervaring is ze de drijvende kracht achter het selecteren en inkopen van diverse hoogwaardige producten die effectief zijn in het bestrijden van insectenplagen en draagt ze bij aan een schoon en insectenvrij huis voor iedereen.

Geef de insecten een ander plekje ​ ​

Insectenhotel huisjes met verschillende afmetingen speciaal voor bijen, vlinders, lieveheersbeestjes, kevers, duizendpoten en andere insecten. In dit insectenhotel kan het ongedierte uitrusten/overwinteren.

Merken

Insectenbestrijdingsmiddelen van Blokker: jouw redding tegen ongewenste beestjes

Insectenbestrijdingsmiddelen van Blokker zijn dé oplossing voor iedereen die last heeft van ongewenste insecten in huis of in de tuin.

Blokker staat bekend om haar betrouwbare en kwalitatieve producten. Ook op het gebied van insectenbestrijding biedt Blokker een ruim assortiment aan effectieve middelen. Zo vind je er zowel chemische als natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zodat je altijd een keuze kunt maken die bij jouw situatie en voorkeuren past.

Welke insecten kun je bestrijden met de producten van Blokker?

Of je nu last hebt van mieren, muggen, vliegen, wespen of zilvervisjes, bij Blokker vind je de juiste insectenbestrijdingsmiddelen om deze beestjes effectief aan te pakken. Zo kun je weer ongestoord genieten van je huis en tuin!