Wij helpen graag mee aan een duurzamere koffie-industrie. Daarom zijn we een recycleprogramma gestart waarin we aluminium koffiecups recyclen, zonder dat er restafval overblijft. De koffie wordt daarbij van de cup gescheiden zodat het organische afval (de koffie) en het metaal (de cup) apart kunnen worden verwerkt. We recyclen niet alleen onze eigen koffiecups, maar nemen ook de aluminium cups van andere merken mee in ons recycleprogramma.

In 2023 hebben we ruim 85 miljoen koffiecups gerecycled! Op basis van de opbrengst van ons recycleprogramma doen we jaarlijks een donatie aan The Hunger Project. Dit is een wereldwijde organisatie die een eind wil maken aan honger in de wereld. Help je ook een handje mee? Lever je gebruikte koffiecups in bij jouw Blokker. Gebruik hiervoor de gratis recyclezak (verkrijgbaar in de winkel), maar een eigen zakje mag natuurlijk ook.

The Hunger Project

The Hunger Project werkt aan het einde van honger. En gelooft dat dit over veel meer gaat dan over voedsel alleen. Het einde van honger begint bij mensen. Bij durven dromen, veerkracht en zelfredzaamheid.

Op het platteland van 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika investeert The Hunger Project in mensen. En stimuleert ze om zelf een toekomst op te bouwen. Door te kijken naar wat er wél kan. En met resultaat: The Hunger Project heeft de afgelopen jaren bijna 500.000 lokale vrijwilligers getraind. Dit netwerk van changemakers maakt het verschil voor hun 15,8 miljoen dorpsgenoten in 14.500 dorpen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

In 2023 doneerde Blokker 25.000 euro aan The Hunger Project. Dit bedrag investeert de organisatie in een vrouwelijk leiderschapsprogramma in India. Daar traint en begeleidt The Hunger Project gekozen vrouwelijke dorpsraadsleden om de situaties in hun dorpen te versterken, zodat ze o.a. toegang krijgen tot schoon drinkwater, eerlijke voedselhulp, goed functionerende consultatiebureaus en werkgelegenheid.