bekers en koffiemokken.

Met een fijne koffiemok of -beker geniet je nog meer van je kopje koffie. Bij Blokker vind je een uitgebreide selectie van koffiemokken, bekers, glazen en kopjes in verschillende stijlen. Ervaar thuis het ultieme koffiemoment!

Welke koffiekop voor welke koffie? 

De beste koffiekop voor jouw koffie hangt af van je persoonlijke smaak en welk type koffie je drinkt. Ga je op zoek naar een koffiemok voor jouw perfecte bakkie koffie? Denk dan aan de maat, het materiaal, de vorm en het uiterlijk van de mok.

Als jij de deur niet uitgaat zonder een kopje koffie mee te nemen, dan is de isolatie van je beker ook belangrijk. Ook voor isolatie- of thermosbekers, die je koffie lekker lang warm houden, ben je bij Blokker aan het juiste adres.

Onderstaande tips helpen je een goede mok, kop, beker of glas kiezen voor jouw koffie!

koffie expert Joyce

Koffiemok kiezen

  • Maat: zorg ervoor dat de koffiekop groot genoeg is voor de hoeveelheid koffie die je wilt drinken. Voor espresso is een kleinere kop geschikt, terwijl voor een latte of cappuccino een grotere kop nodig is.
  • Isolatie: als je van hete koffie houdt, overweeg dan een dubbelwandige koffiekop of dubbelwandig glas. Deze helpt de temperatuur van de koffie langer vast te houden zonder je handen te verbranden.
  • Vorm: een kopje met een brede bovenkant zorgt ervoor dat je de aroma's van de koffie beter ervaart. Voor espresso kun je ook een kopje met een smallere opening gebruiken, zodat de cremalaag beter behouden blijft.
  • Materiaal: koffiekopjes zijn er in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, glas of roestvrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van warmtebehoud, duurzaamheid en uiterlijk.
  • Uiterlijk: kies een koffiekop die bij je persoonlijke stijl past en die je koffiemoment nog aangenamer maakt.

Kies vooral een koffiekop waar je blij van wordt en die past bij je smaak. Zo wordt je koffie-ervaring nog beter. Weet je het niet zeker? Probeer verschillende mokken om het verschil te ontdekken.

ARTIKEL

Heeft het type mok of glas invloed op hoe koffie smaakt?

Hoewel het niet zo'n grote impact heeft op de smaak van koffie als de kwaliteit van de bonen of de zetmethode, kunnen verschillende materialen en vormen van mokken en glazen subtiele nuances toevoegen aan de smaak, het aroma en de beleving van de koffie. Hier zijn enkele manieren waarop het type mok of glas de smaak kan beïnvloeden.


Warmtebehoud: mokken van dikker materiaal, zoals van aardewerk of porselein, houden over het algemeen de warmte beter vast dan glazen van dunner materiaal. Wil je graag koffie uit een glas drinken, dan zijn er speciale dubbelwandige glazen met een isolerende werking. Want als je koffie langer warm blijft, geniet je ook langer.


Geurbehoud: sommige wat meer poreuze materialen kunnen geuren absorberen, wat de aroma's van de koffie kan beïnvloeden. Als de mok eerder gebruikt is voor andere dranken of voedsel met sterke geuren, kan dit ook de smaak van de koffie aantasten. Kies dus voor een materiaal dat je goed kunt schoonmaken.


Mondgevoel: de vorm en het materiaal van de mok kunnen invloed hebben op het mondgevoel van de koffie. Zo kunnen dunne glazen de koffie lichter en verfijnder laten aanvoelen, terwijl mokken van dikker materiaal een steviger en meer geruststellend mondgevoel kunnen geven.


Esthetiek: hoewel dit geen effect op de smaak heeft, kan hoe de koffie eruitziet in zijn mok of glas wel het idee over de smaak beïnvloeden. Mensen associëren soms bepaalde mokken of glazen met een betere koffie-ervaring; het oog wil ook wat!

Koffiemokken kopen

Of je nu liever een mok, beker, kopje of glas hebt om koffie uit te drinken, Blokker heeft het in huis! Kies een kop in de maat die past bij jouw type koffie.

Drink je het liefst espresso, kies dan een klein kopje met een inhoud van ongeveer 100 milliliter. Gewone koffie of een americano drink je uit een kopje of mok van 150 tot 200 milliliter. Ga je voor een koffie-met-melk-specialiteit, dan kun je een glas of beker kiezen tussen de 250 en 400 milliliter.

Een brede opening zorgt dat je de koffiegeuren goed kunt opnemen. Terwijl de dikte van het materiaal bepaalt hoe lang de koffie op temperatuur blijft. Koop in elk geval een koffiemok in de stijl die bij jou past. Dan drink jij het lekkerste bakkie koffie gewoon thuis.

Heb je advies nodig over de maat, de vorm of het materiaal van een koffiemok, dan helpen onze medewerkers je graag bij het maken van de juiste keuze. Informeer in de winkel of bekijk direct onze koffiebekers online!