trends van Blokker

lekker bakkie.

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. We drinken wel een paar kopjes koffie per dag. Filterkoffie, espresso’s, cappuccino’s, macchiato’s, latte’s, lungo’s, flat whites en meer. Toe aan een nieuwe of andere koffiezetmachine? Blokker heeft ze in huis. Van eenvoudige tot de meest ingenieuze!

De keus voor koffie maak je op basis van je koffieapparaat. Zo zijn er cups en pads speciaal voor koffiecupmachines en koffiepadapparaten. Gemalen koffie is ideaal voor filterkoffie of gebruik in een percolator. Heb je een espressomachine of maal je het liefst je koffie zelf? Ga dan voor koffiebonen. Naast het soort koffie, is de smaak ook erg belangrijk. Koffie kan onderverdeeld worden in verschillende smaaksegmenten. Kies welke smaak jij het lekkerst vind en bekijk ons assortiment koffie hier.

Filterkoffiezetapparaat

Vertrouwd kopje filterkoffie? Altijd goed! Ga je voor een traditioneel apparaat met filter en gemalen koffie (lekker vertrouwd) of liever voor een apparaat met een geïntegreerde bonenmaler (voor altijd verse koffie)? Onderlinge verschillen tussen de apparaten zijn er ook. Denk aan wel of geen druppelstop, automatische uitschakeling, timer, geïntegreerd waterfilter en thermoskan. Maar ook belangrijk bij je keuze: hoe bepaal je er de koffiesterkte mee en hoeveel kopjes koffie kun je er in één keer mee zetten?

Voordelen

Goedkoop

Makkelijk

Meerdere kopjes tegelijkertijd zetten

Weinig onderhoud nodig

Koffie kan warm worden gehouden

Nadelen

Alleen geschikt voor filterkoffie

Minder invloed op de smaak dan andere zetmethodes

Slow coffee

De naam zegt het al: slow koffie wordt langzaam gezet. In ieder geval langzamer dan koffie uit een machine, en toch even makkelijk. Het resultaat? Een mildere, maar zeer aromatische koffie met meer cafeïne. Vooral koffiebonen met complexere smaken komen zo beter tot hun recht. Dat maakt slow koffie tot een perfecte zetmethode voor liefhebbers van koffie. Slow-koffiemakers zijn er doorgaans voor 1 tot 2 kopjes en goed betaalbaar. Alvast belangrijk om te weten: gebruik water dat niet te heet is. Een temperatuur tussen de 80 en 90 °C is helemaal goed.

Voordelen

Zelf smaak en sterkte bepalen

Compact formaat

Handmatige bediening

Nadelen

Bereiden koffie duurt lang

Vaak schoonmaken van machine

Koffiepadmachine

Een voordelig kopje, maar goede kwaliteit koffie in een handomdraai? Met een Philips SENSEO® koffiepadmachine zit je altijd goed. Waterreservoir gevuld? Koffiepad erin, één druk op de knop en binnen een minuut heb je een perfect kopje koffie met een maximale smaak en heerlijke schuimlaag. Of twéé kopjes koffie, want dat kan ook. De koffiepadmachine waar het allemaal mee begon, is nog steeds verkrijgbaar. Maar kijk eens hoeveel kleurrijke en geavanceerdere varianten er inmiddels ook zijn!

Voordelen

Makkelijk te bedienen

Weinig onderhoud nodig

Zet altijd warme koffie met cremalaag

Snel klaar voor gebruik

Nadelen

Weinig koffievariaties

Maximaal 2 kopjes koffie tegelijk zetten

Koffiecupmachine

Koffiecups zijn er te kust en te keur. Het enige wat je nog nodig hebt is een goede koffiecupmachine. Die zijn gemakkelijk in gebruik en snel bovendien. Zo ben jij in een mum van tijd gegarandeerd van één of twee kopjes kwaliteitskoffie in de smaak die jij wilt!

  • Volle smaak
  • Je kan er espresso’s mee zetten (dit kan met SENSEO® bijvoorbeeld niet)
  • 2 kopjes koffie kan alleen bij L'OR Barista machines (Nespresso niet bijv)
  • Veel verschillende huismerken koffiecups verkrijgbaar

Voordelen

Veel smaken verkrijgbaar

Weinig te verrichten handelingen

Weinig onderhoud nodig

Zelf de instellingen bepalen (bij sommige varianten)

Nadelen

Relatief hoge kosten per kopje koffie

1 Kopje koffie tegelijkertijd zetten

Maak je koffiebar gewoon thuis
De ene keer wil je een espresso of cappuccino, de andere keer een lungo of latte macchiato. Dan kun je verschillende machines aanschaffen, maar waarom zou je als je ook kunt kiezen voor NESCAFÉ Dolce Gusto? Met deze kwalitatief goede koffiecapsules in tal van smaken zet je de koffie die jij wilt. En dat in een bijpassend koffiezetapparaat van de beste hardwarefabrikanten. Gemakkelijk, snel en relatief goedkoop.

Pistonmachine

Een piston- of hevelmachine is een semi-automatische en kwalitatief uitstekende espressomachine. Hiermee heb je controle over het hele ambachtelijke proces: van het malen van de koffie en de watertoevoer tot het maken van schuim voor de melk. Het enige wat je ernaast nog nodig hebt: een koffiemaler. Een pistonmachine is je-van-het voor elke koffieliefhebber. Geschikt voor 1-2 kopjes espresso, cappuccino of flat white.

Voordelen

Meer controle over de smaak

Ruime keuze aan koffiebonen, kies wat het beste bij jou past

Koffie van café-kwaliteit

Nadelen

Meer tijd kwijt voor een perfect kopje koffie

Niet voor grote gezelschappen

Vergt wat oefening

Volautomatische espressomachine

Wel een espressomachine, maar dan een die je gemakkelijk bedient? Een volautomatische espressomachine hoef je alleen te vullen met verse bonen. Die worden gemalen op het moment dat je een espresso wilt. Verser kan het niet! Overigens kun je met een volautomatische espressomachine meestal ook een cappuccino of latte macchiato zetten. Een of twee koppen. Net wat jij wilt.

Voordelen

Lungo of cappuccino met 1 druk op de knop

Altijd versgemalen bonen

Aan te passen naar eigen smaak

Heel veel koffievariaties mogelijk

Nadelen

Hoge aanschafprijs

Onderhoudsgevoelig

Relatief grote apparaten

De lekkerste koffie

Bent u op zoek naar de beste koffiebonen voor uw koffiemachine? Bij Blokker hebben we alles wat u nodig heeft om de perfecte kop koffie te zetten. Hoewel we momenteel geen koffiebonen verkopen, hebben we wel een breed scala aan accessoires om uw koffie-ervaring nog beter te maken. Van koffiemolens tot filters en melkopschuimers, bij Blokker vindt u alles wat u nodig heeft om de beste smaak en aroma uit uw koffiebonen te halen. Onze accessoires zijn speciaal ontworpen om u te helpen de perfecte kop koffie te zetten. Of u nu een espresso of een cappuccino wilt, met onze accessoires kunt u gemakkelijk en snel de koffie van uw keuze maken. Bovendien bieden we ook een breed scala aan koffiemachines, waaronder volautomatische espressomachines en koffiezetapparaten. Al onze koffiemachines zijn van topkwaliteit en zijn ontworpen om de beste smaak en aroma uit uw koffiebonen te halen. Waar wacht u nog op? Bezoek onze website of kom langs in een van onze winkels en ontdek ons uitgebreide assortiment accessoires en koffiemachines. Met Blokker geniet u elke dag van de beste koffie!