trends van Blokker

koffie.

trends van Blokker

bekijk al onze koffiemachines

Advies over koffie

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende koffiemachines? 

Van klassieke filterkoffiezetapparaten tot snelle koffiecupmachines en geavanceerde volautomatische espressomachines; elke keuze heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen. Welke machine kiest, hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Verken hier diverse koffiemachines en vind de machine die het beste past bij jouw voorkeuren.

bekijk hier welke koffiemachine het beste bij jou past »

Op zoek naar de juiste koffiecupmachine? 

Het zoeken van de beste koffiecupmachine voor jou hangt af van verschillende factoren. Ten eerste van welke koffie je het liefste drinkt, maar ook van gemak, onderhoud en prijs van een machine. En hoeveel koffie zet je op een dag? Met onze koffie keuzehulp helpen we je stap voor stap bij het kiezen van het beste koffiezetapparaat voor jouw situatie.

start hier de keuzenhulp »

Wat is het verschil tussen espressomachines? 

Heb jij het liefst het maken van je espresso zelf in de hand? Dan past een pistonmachine waarschijnlijk het beste bij jou. Maar wil je met een druk op de knop elke keer weer die heerlijke espresso zetten? Kies dan liever voor een automatische machine. Afhankelijk van je wensen en je budget kies je de automaat die het beste bij je past!

lees hier meer over espressomachines »

Hoe moet ik mijn koffiemachine schoonmaken? 

Om je koffiemachine schoon te maken, maak je de losse onderdelen regelmatig schoon met warm zeepsop en reinig je de buitenkant met een vochtige doek. Volg de specifieke instructies van de fabrikant voor een grondige reiniging, zoals het ontkalken. Over het algemeen werkt een mengsel van water en azijn om kalkaanslag te verwijderen.

haal hier alle artikelen in huis »

trends van Blokker

koffie expert Joyce

Veelgestelde vragen

Joyce is koffie-expert bij Blokker. Zij is niet alleen expert op het gebied van koffiezetmachines, maar ook van alle koffietoebehoren weet zij alles af. Hoe zij haar koffie zet? Dat hangt maar net af van de gelegenheid. Dat deze barista de ideale persoon is om onze koffievragen aan te stellen, is zeker!

ARTIKEL

Waar moet je op letten bij de aankoop van je koffiemachine?

Bij het kopen van een koffiemachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zoals: wat voor soort koffie drink je het liefst, hoeveel kopjes drink je op een dag en hoe gebruiksvriendelijk wil je dat het apparaat is? En, ook belangrijk, hoeveel wil je eraan uitgeven? Onze tips bij het kopen van de beste koffiemachine voor jou.Ten eerste is het belangrijk om te weten welk type koffie je wilt zetten. Wil je voornamelijk filterkoffie, espresso, of misschien beide? Koffiemachines zijn meestal goed in het zetten van één soort koffie, dus kies er een die past bij je voorkeuren. Ten tweede, bedenk hoeveel kopjes koffie je dagelijks wilt zetten. Voor thuisgebruik kan een eenvoudige machine met een beperkte capaciteit voldoende zijn. Grotere huishoudens of kantoren hebben meestal een machine nodig die meer koffie tegelijk kan zetten.


Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid en het onderhoud van de machine. Sommige modellen hebben handige functies zoals programmeerbare instellingen, automatische reinigingscycli en melkopschuimopties. Het kan zijn dat koffiemachines eenvoudiger zijn in het gebruik, maar tegelijk meer onderhoud vragen.


Kijk ook naar de grootte en het design van de machine, vooral als je beperkte ruimte op het aanrecht hebt. Een compacte machine is handig voor kleine keukens, terwijl een groter model wellicht mooi past in een ruime keuken met een modern design. Vergeet niet de kwaliteit van de materialen te beoordelen. Machines gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of hoogwaardig kunststof, gaan over het algemeen langer mee en zijn vaak beter bestand tegen dagelijks gebruik.


Let ook op de aanvullende functies en accessoires die bij de machine worden geleverd. Sommige modellen worden geleverd met extra's zoals een ingebouwde koffiemolen, een stoompijpje voor het opschuimen van melk, of zelfs een ingebouwde kopjeswarmer. Bovendien is het verstandig om de reputatie van het merk en de reviews van gebruikers te onderzoeken voordat je een koffiemachine koopt. Een betrouwbaar merk met positieve beoordelingen kan een goede indicatie zijn van de kwaliteit en prestaties van de machine.


Tot slot is wat je wilt uitgeven van belang. Zoek naar een koffiemachine die binnen je budget past. Er zijn koffiemachines beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een machine te kiezen die aan je behoeften voldoet, zonder je budget te overschrijden.

trends van Blokker

recycle je koffiecups.

Recycleprogramma van Blokker

Op basis van de opbrengst van ons recycleprogramma doen we jaarlijks een donatie aan The Hunger Project. Dit is een wereldwijde organisatie die een eind wil maken aan honger in de wereld. Help je ook een handje mee?

lees verder »


Zo worden je aluminium koffiecups gerecycled

Alles over koffie

Ontdek de perfecte koffiemachine die bij jou past bij Blokker! In de winkel of online vind je verschillende type koffiezetmachines, zoals filterkoffiezetapparaten, slow coffee-makers, espressomachines – van pistonmachines tot volautomaten – koffiecupmachines en koffiepadmachines.

Koffiemachine kiezen

Stel jezelf bij het kiezen van de ideale koffiemachine de volgende vragen: welk type koffie wil je zetten - filterkoffie, espresso of beide? En hoeveel koffie zet je op een dag?

Weet je welke soort koffie je gaat zetten en de capaciteit die je nodig hebt? Kijk dan binnen jouw categorie naar gebruiksvriendelijkheid en onderhoud van het apparaat. Er is een ruime selectie aan koffiemachines met handige functies zoals programmeerbare instellingen en automatische reinigingscycli voor ultiem gemak.

Overweeg voor een duurzame koffiezetmachine hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en stevig kunststof. Ontdek ook de extra functies, zoals een ingebouwde koffiemolen of stoompijpje voor melkopschuimen, om jouw koffie-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Koffiemachine kopen

Dankzij onze kwalitatief goede koffiezetmachines en scherpe prijzen vind je bij ons altijd een machine die past binnen jouw budget. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te adviseren bij het vinden van de perfecte machine die past bij jouw behoeften.