voor- en nadelen koffiemachines.

Van klassieke filterkoffiezetapparaten tot snelle koffiecupmachines en geavanceerde volautomatische espressomachines; elke keuze heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen. Welke machine kiest, hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Verken hier diverse koffiemachines en vind de machine die het beste past bij jouw voorkeuren.

Welke koffiemachine je ook hebt, wij hebben er de koffie bij 

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. We drinken wel een paar kopjes koffie per dag. Filterkoffie, espresso's, cappuccino's, macchiato's, latte's, lungo's, flat whites en meer.

De keus voor koffie maak je op basis van je koffieapparaat. Zo zijn er cups en pads speciaal voor koffiecupmachines en koffiepadapparaten. Gemalen koffie is ideaal voor filterkoffie of gebruik in een percolator. Heb je een espressomachine of maal je het liefst je koffie zelf? Ga dan voor koffiebonen. Naast het soort koffie, is de smaak ook erg belangrijk. Koffie kan onderverdeeld worden in verschillende smaaksegmenten. Kies welke smaak jij het lekkerst vind en bekijk ons assortiment koffie hier.

koffie expert Joyce

Voordelen

Goedkoop

Meerdere kopjes tegelijkertijd zetten

Weinig onderhoud nodig

Koffie kan warm worden gehouden

Nadelen

Alleen geschikt voor filterkoffie

Minder invloed op de smaak dan andere zetmethodes

Voordelen

Zelf smaak en sterkte bepalen

Compact formaat

Handmatige bediening

Geen stroom nodig

Nadelen

Bereiden koffie duurt lang

Na gebruik schoonmaken

Voordelen

Makkelijk te bedienen

Weinig onderhoud nodig

Zet altijd warme koffie met cremalaag

Snel klaar voor gebruik

Nadelen

Weinig koffievariaties

Maximaal 2 kopjes koffie tegelijk zetten

Voordelen

Veel smaken verkrijgbaar

Weinig te verrichten handelingen

Weinig onderhoud nodig

Zelf de instellingen bepalen (bij sommige varianten)

Nadelen

Minder controle over de smaak

Maximaal 2 kopjes koffie tegelijk zetten

Alleen te gebruiken met koffiecups

Voordelen

Meer controle over de smaak

Ruime keuze aan koffiebonen

Koffie van café-kwaliteit

Altijd versgemalen bonen

Nadelen

Meer tijd kwijt voor een perfect kopje koffie

Vergt wat oefening

Na gebruik schoonmaken

Voordelen

Lungo of cappuccino met 1 druk op de knop

Altijd versgemalen bonen

Aan te passen naar eigen smaak

Handmatige bediening

Nadelen

Hoge aanschafprijs

Onderhoudsgevoelig

Relatief grote apparaten

ARTIKEL

Arabica of robusta? De smaak van koffie

Koffiebonen groeien aan struiken. De Coffea arabica en canephora (robusta) zijn het bekendst, maar er zijn meer soorten, zoals de Coffea liberica. De koffiebonen zijn de pitten van de bessen die aan de struiken groeien. Na de oogst wordt het vruchtvlees verwijderd en blijft de ‘boon’ over. Deze wordt gebrand en tot slot gemalen om koffie mee te zetten.


Smaak bepalen

Koffiestruiken groeien in de regio die bekend staat als de ‘koffiegordel’, een gebied rond de evenaar. Deze regio omvat delen van Zuid- en Midden-Amerika, Afrika, Azië en enkele eilanden in de Stille Oceaan. De koffieplant groeit het beste in gebieden met een tropisch klimaat, waar het warm is en genoeg regent.


Oorspronkelijk komt koffie uit Ethiopië. Hier werd rond de 10e eeuw al koffie gedronken en daarvoor werd er waarschijnlijk al op de bonen gekauwd. Vanuit Ethiopië verspreidde de drank zich naar Jemen en de rest van de wereld. Wereldwijd wordt na water het meest koffie (en thee) gedronken!


Arabica-koffie heeft een milde, zachte en iets zoetere smaak, terwijl robusta krachtiger en iets bitterder kan smaken. Robusta bevat ook meer cafeïne dan arabica. De cafeïne heeft een opwekkend effect en kan ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Het branden van de koffiebonen heeft veel invloed op de smaak. Zo wordt een donker gebrande boon meestal voor espresso’s gebruikt en een licht gebrande voor filterkoffie. Voor een extra sterke espresso is een robusta-blend ideaal.


De koffie in pads, cups en filterkoffies zijn gemalen koffiebonen. Je kunt kiezen voor een 100% arabica of robusta of een blend van verschillende soorten koffiebonen. Koffiebonen uit verschillende streken, ook als het allebei robusta-bonen zijn, hebben een ander smaakprofiel, waardoor je koffie bijvoorbeeld notiger, bloemiger of zoeter smaakt.

Maak je koffiebar gewoon thuis
De ene keer wil je een espresso of cappuccino, de andere keer een lungo of latte macchiato. Dan kun je verschillende machines aanschaffen, maar waarom zou je als je ook kunt kiezen voor NESCAFÉ Dolce Gusto? Met deze kwalitatief goede koffiecapsules in tal van smaken zet je de koffie die jij wilt. En dat in een bijpassend koffiezetapparaat van de beste hardwarefabrikanten. Gemakkelijk, snel en relatief goedkoop.

De lekkerste koffie

Ben je op zoek naar de beste koffie voor je koffiemachine? Bij Blokker hebben we alles wat je nodig hebt om de perfecte kop koffie te zetten. Hoewel we momenteel geen koffiebonen verkopen, hebben we wel een breed scala aan accessoires om je koffie-ervaring nog beter te maken. Van koffiemolens tot filters en melkopschuimers, bij Blokker vind je alles wat je nodig hebt om de beste smaak en aroma uit je koffiebonen te halen. Onze accessoires zijn speciaal ontworpen om je te helpen de perfecte kop koffie te zetten. Of je nu een espresso of een cappuccino wilt, met onze accessoires kun je gemakkelijk en snel de koffie van jouw keuze maken. Bovendien bieden we ook een breed scala aan koffiemachines, waaronder volautomatische espressomachines en koffiezetapparaten. Al onze koffiemachines zijn van topkwaliteit en ontworpen voor een perfecte koffiebeleving. Waar wacht je nog op?

Bezoek onze website of kom langs in een van onze winkels en ontdek ons uitgebreide assortiment accessoires en koffiemachines. Met Blokker geniet je elke dag van de beste koffie!