M. De zoon van de eeuw

M. De zoon van de eeuw
Bekijk video(s)
2561241
25.00
Op voorraad
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Paagman
4.18 Sterren
  • Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis thuisbezorgd.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Antonio Scurati verraste Italië, en niet veel later de rest van de wereld, met het eerste monumentale deel van zijn driedelige serie over Benito Mussolini. Maar wat kon dit boek nog toevoegen, er bestaan toch al genoeg biografieën over
Mussolini?
Scurati schreef dan ook geen biografie, maar een wervelende roman met het uitermate intrigerende personage van Mussolini als middelpunt. Dat men duidelijk wél zat te wachten op dit boek is gebleken: in Italië zijn inmiddels meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank gegaan en het boek is aan veertig landen verkocht.
M. De zoon van de eeuw beslaat de eerste zes jaren van het politieke bestaan van Mussolini (1919-1924). Met afschuw en fascinatie beschrijft Scurati hoe het icoon zich van het socialisme naar het fascisme beweegt, terwijl in Italië de spanningen oplopen: strijdgroepen worden opgericht, demonstraties worden op gewelddadige wijze neergeslagen. Dit alles maakt M. tot een even onderhoudende als alarmerende roman. Scurati slaagt er meesterlijk in feit en fictie naadloos te verweven, tot een narratief dat misschien beter dan een biografie in staat is de lezers inleving te bieden in een van de politieke hoofdrolspelers van de vorige eeuw. En daarmee ook impliciet een waarschuwing aan te reiken: zo ontstaat fascisme, zo kan het zich zomaar wortelen.

Specificaties

  • EAN: 9789463810739
  • Boek genre: Literatuur
  • Bindmethode: Paperback
  • Auteur: Antonio Scurati
  • Taal: Nederlands

Reviews

Gesponsorde producten