PAUDIN Aanzetstaal - Ideaal Voor Alle Messen tot en met een Hardheid van 58 HRC - Perfect voor 4116 en 7Cr17MoV Staal

4487803
19.99
Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
PAUDIN Aanzetstaal - Ideaal Voor Alle Messen tot en met een Hardheid van 58 HRC - Perfect voor 4116 en 7Cr17MoV Staal
19.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Nooit meer een bot mes in uw keuken!

Uw messen zijn binnen enkele seconden weer vlijmscherp en snijden weer net zo lekker als toen ze nieuw waren.

Het verschil tussen slijpen en aanzetten is dat bij aanzetten er geen metaal verwijderd wordt en bij slijpen is dit wel het geval. Om uw messen scherp te houden is het belangrijk om regelmatig uw messen aan te zetten. Het aanzetten zorgt voor het rechten van de snijrand doordat de bramen, die tijdens het gebruik van het mes kunnen ontstaan, worden gerecht.

Aanzetten verlengt de levensduur van uw mes en stelt het moment dat uw mes echt geslepen moet worden significant uit. Vergeet niet, zelfs het beste mes verliest in de loop der tijd aan scherpte!

Een mes gemaakt van staal tot en met 56 HRC liefst voor elk gebruik aanzetten.

Een mes gemaakt van staal met een hardheid tot en met 59-60 HRC elke 2 tot maximum 4 keer gebruik aanzetten.

Een mes gemaakt van staal met een hogere hardheid dan 60 HRC, de zogenaamde Damascus messen, elke 4 tot maximum 6 keer gebruik aanzetten. Voor dit staal is echter het Paudin Premium Aanzetstaal noodzakelijk omdat damast staal nog harder is dan het speciaal geharde RVS waar dit aanzetstaal van gemaakt is.


Slijpen van het mes gebeurt al naargelang een hardere of zachtere staalsoort liefst elke 1 a 2 jaar afhankelijk natuurlijk van het gebruik. Dit het liefst door een professionele slijper.



Hoe gaat u te werk:

1. Houdt het te slijpen mes in uw dominante hand, oftewel bent u rechts dan in uw rechterhand en bent u links dan houdt u het mes in uw linkerhand.

2. Houd het aanzetstaal vast in uw andere hand.


3. Zorg ervoor dat u het aanzetstaal iets schuin vasthoudt ten opzichte van het mes. Het aanzetstaal en het mes maken samen ongeveer een hoek van 20 graden.

3. Plaats de achterkant van het lemmet tegen het staal aan de bovenkant van het aanzetstaal.


4. Laat nu het mes met lichte kracht over het aanzetstaal glijden. Trek het mes voorzichtig over de volledige lengte van het mes naar beneden, waarbij u een constante hoek aanhoudt. In verband met de veiligheid doet u dit het beste van boven naar beneden om zo eventuele verwonding te voorkomen.

5. Herhaal deze actie 5-8 keer door na elke slag van kant te wisselen.

6. Maak het aanzetstaal dan schoon onder de kraan en droog goed af met een doek.


Dit aanzetstaal is gemaakt uit gehard RVS. Het ergonomische handvat is gemaakt van pakkahout en afgewerkt met het Paudin logo. Het metaal aan de onderkant van het handvat beschermd u tegen snijwonden tijdens het aanzetten. Wordt geleverd in een magnetisch sluitbare geschenkverpakking.



Over het merk PAUDIN

PAUDIN is een sterk opkomend merk en staat synoniem voor hoogwaardig bestek.

Het zeer jonge en gemotiveerde team werkt tevens samen met getalenteerde ontwerpers, die de waarden en visies van het merk delen. Innovatieve technologieën worden gebruikt om de producten van de hoogste kwaliteit en het meest aansprekende ontwerp te creëren.


Bij PAUDIN staat, toen en nu, klanttevredenheid altijd op de eerste plaats.

Productspecificaties

  • Merk: Paudin
  • EAN: 6973463100454
  • Materiaal slijpgedeelte: RVS
  • Type handgreep / handgrepen: Ergonomisch
  • Materiaal: RVS

Beoordelingen

Gesponsorde producten