trends van Blokker

tips voor een regenachtige dag van onze expert.

De weersvoorspellingen zijn niet om over naar huis te schrijven: het gaat regenen. Dat wordt binnen zitten. Of juist niet, want ook ga je er in de zomer het liefst op uit als de zon schijnt, je laat je niet klein krijgen door een ‘beetje’ regen. Dus vraag je vast af: wat kun je op zo’n regenachtige dag allemaal doen? En wanneer is jouw nieuwe regenjas nou echt waterdicht? Laat je inspireren met de leukste tips en tricks door onze expert, Nina

trends van Blokker

Veelgestelde vragen

In de zomer kun je eigenlijk overal wel naartoe, ook al is het buiten. Kleed je op de regen en gaan. Maar wil je naar iets dat overdekt is? Winkels, tuincentra, musea, bioscopen, theaters en rondvaarten zijn altijd goede opties. Of denk aan een sportief uitje: bowlen, klimmen, squashen, dansen, fitnessen, zwemmen… Ook leuk: een escape room, wellness resort of workshop. Of hou het simpel: ga gewoon eens langs bij je ouders of die vriendin die je al een tijdje niet hebt gezien.

Niet bij de pakken gaan neerzitten als het regent, nu kun je al die dingen doen waar je normaal gesproken niet aan toekomt. Je huis (of alleen die ene kledingkast) eens flink onder handen nemen. Puzzelen, lezen, bingewatchen, Marktplaats afstruinen, inspiratie opdoen op Pinterest of huizen kijken op Funda. Een spelletje spelen, je foto’s organiseren, je badkamer omtoveren in een thuisspa, alvast je vakantie voorbereiden… Zo’n dag regen is echt zo erg niet.

Genoeg! Blijf je thuis, denk dan bijvoorbeeld aan picknicken in bed, een hut bouwen met je eettafel als basis en aan schatzoeken door het hele huis. Aan koekjes en cupcakes bakken en versieren, en aan knutselen: knippen, plakken, tekenen en kleien, maar ook kunstwerken maken van strijkkralen en T-shirts versieren met textielverf. Of doe een leuk gezelschapsspel: Mens erger je niet, Ganzenbord, Scrabble, 30 seconds… Eropuit met de kinderen? Neem ze mee naar een subtropisch zwemparadijs of een indoor trampolinepark of speelparadijs. Of zoek een boek uit in de bibliotheek. Trouwens: van regen smelt natuurlijk niemand. Waarom zou je op een regenachtige dag niet gewoon met de kinderen naar buiten gaan? Regenkleding en -laarzen aan: lekker een frisse neus halen!

Misschien gewoon lekker thuisblijven en samen met je peuter spelen? Peuterspeelgoed genoeg. LEGO DUPLO: veelzijdig en speciaal voor de kleintjes. Een foam vloerpuzzel: gegarandeerd urenlang speelplezier. Krijtjes: om in bad mee te tekenen. Een VTech: maar liefst 100 woordjes ontdekken en leren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Waar je peuter ook van houdt, er is altijd wel speelgoed dat bij hem of haar past.

Een niet-ademend regenpak laat zich niet zo makkelijk in de wasmachine wassen omdat het geen water opneemt en ook niet goed doorlaat. Beter kun je het schoonspoelen in een emmer met alleen water (maximaal 30 graden) of onder de douche, ook binnenstebuiten. Laat het sowieso binnenstebuiten drogen. Een ademend regenpak kan doorgaans wel (op een lage temperatuur) in de wasmachine, maar alleen met een technisch wasmiddel. Na afloop moet je je jas opnieuw impregneren om ‘m weer waterafstotend te maken. Check in ieder geval het waslabel aan de binnenkant van je jas.

Dat zijn jassen gemaakt van een stof die waterdicht, maar wel ademend is en die is geïmpregneerd met een waterafstotende coating. De jassen hebben gelaste of getapete naden en vaak waterdichte ritsen en/of bescherming op kwetsbare plekken, zoals een extra flap onder of over de rits. Let bij het kopen van een waterdichte jas op de hoogte van de zogenaamde ‘waterkolomwaarde’. Hoe hoger die waarde, hoe waterdichter de jas. Zo is een jas met een waterkolom van 5000-15.000 mm bestand tegen een flinke regenbui, terwijl je in een jas met een waterkolom van 15.000-30.000 mm zelfs bij een zware regenbui nog helemaal droog blijft.

Maak kennis met Nina, de ultieme regenexpert bij Blokker. Met een schat aan kennis over regengerelateerde producten, is Nina dé persoon om al je vragen te beantwoorden. Of je nu op zoek bent naar de beste paraplu's, waterdichte jassen of slimme oplossingen voor regenachtige dagen, Nina staat klaar om je te helpen bij Blokker.

Duurzaam: regenton

De regen komt met bakken uit de lucht. Allemaal gratis water om later, als het buiten juist weer te droog is, je tuin mee te kunnen besproeien. Vang wat je kunt op in de Nature regenton. Ben jij even duurzaam bezig!

Genoeg tijd om iets lekkers te bakken

Regenachtige dag

Op een regenachtige dag is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een goede paraplu kan ervoor zorgen dat je droog blijft tijdens een bui, terwijl een waterdichte regenjas ook een goede optie is om je te beschermen tegen de regen. Bij Blokker hebben we een ruime selectie van regenjassen in verschillende stijlen en maten.

Regen en de tuin

Op een regenachtige dag, kan een regenton een handige manier zijn om het regenwater op te vangen en te gebruiken voor de tuin of om te gebruiken voor het wassen van de auto. Regenmeters zijn een andere handige tool voor op een regenachtige dag, omdat ze je laten weten hoeveel regen er is gevallen en hoe hard het regent.

Wat te doen op een regenachtige dag thuis?

Blijf je liever binnen op een regenachtige dag? Dan zijn er nog steeds veel leuke dingen om te doen. Probeer een van onze spellen te spelen of start met het bakken van lekkere koekjes of een cake! Ongeacht hoe je de dag doorbrengt, zorg ervoor dat je goed beschermd bent tegen de regen met paraplu's, regenjassen en andere handige items. Blokker heeft alles wat je nodig hebt om de regenachtige dag door te komen.