Talen Tools – Bats – Maat 000 – Gehard staal – Essenhouten steel – 100 cm

3418495
32.99
Je kunt 6 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 6 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools – Bats – Maat 000 – Gehard staal – Essenhouten steel – 100 cm
32.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Deze geharde stalen bats van Talen Tools beschikt over een smal werkblad, waardoor deze bats inzetbaar is bij zwaardere grondsoorten. Hoe smaller het werkblad, hoe zwaarder de grondsoort mag zijn. Tuinieren in zwaarder grond kan fysiek een stuk zwaarder aanvullen, waardoor het belangrijk is dat het werkblad in ieder geval beschikt over een scherpe snede. Die scherpe snede wordt beschermd door de transparante coating, waarmee deze bats is behandeld. Die coating doet nog langer zijn werk, wanneer je na gebruik het werkblad afborstelt en afspoelt. Maak de bats goed droog. Eventueel kun je een beetje olie of teflonspray aanbrengen voor een nog langere bescherming tegen vuil en vocht.

Vergroot je gemak bij zware grond
Om zware grond goed bewerkbaar te houden, is het belangrijk om deze langdurig luchtig te houden. Wanneer je ieder najaar de grond spit en voorziet van organische stof, blijft de grond beter behandelbaar. Schoffel in de zomer zo af en toe de grond, zodat de grondstructuur wat losser blijft. Ervaar je toch moeite met het scheppen, graven en spitten in de grond? Zet dan wat extra druk bij met de T-greep, die aan de steel is bevestigd. Hou met de ene hand druk op de kruk en plaats de andere hand voor het bochtgedeelte van de steel. Door de scherpe snede en de extra druk moet de bats nu makkelijk in de grond glijden.  

Steellengte van groot belang bij zwaardere grond
Als agrariër, hovenier of tuinier kan het fysiek ongemak opleveren wanneer je langdurig druk moet uitoefenen op deze bats. Een belangrijke factor om de kans op fysieke ongemakken te verkleinen, is de lengte van de steel. Het houdt in dat je een houding kunt aannemen, die minder druk op je rug en schouders geeft. Een te lange steel zorgt voor het overstrekken van je schouders, een te korte steel geeft je knieën geen ruimte om te buigen. Hierdoor blijft er druk ontstaan op je rug. Deze steel van 100 centimeter gebruik je wanneer je tussen de 160 en 175 centimeter lang bent.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools bats van gehard staal

• Bats voor zware grondsoorten
• Werkblad van gehard staal
• Met handige T-greep om meer druk uit te oefenen

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448262040
  • Afmeting (cm): 10x21x124 (LxBxH)

Beoordelingen

Gesponsorde producten