Talen Tools – Bats – Maat 000 – Gehard staal – Essenhouten steel – 110 cm

3832304
33.99
Je kunt 6 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 6 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools – Bats – Maat 000 – Gehard staal – Essenhouten steel – 110 cm
33.99
Voeg toe aan je verlanglijstje
Nog niet gevonden wat je zoekt?

Omschrijving

Voor werk met zware grondsoorten is een juist formaat werkblad een belangrijk aspect om je werk wat te verlichten. Deze bats van Talen Tools is 21 centimeter breed, waardoor dit werkblad is gekenmerkt met maat 000. Door dit smalle formaat is het blad beter bestand tegen de impact van zware grond, zoals klei of leem. De scherpe snede van deze bats helpt je met het klieven door de grond. Werk je vaak met lichte grond? Overweeg dan een blad met een breder formaat. Zo verplaats je meer volume tegelijkertijd. De essenhouten steel van deze bats is 110 centimeter lang.

Handige tips voor het werken bij zware grond
Door in het najaar zware grond om te spitten, hou je bij goed onderhoud de grond langdurig luchtig. Voorzie de grond in het najaar van organische stoffen en zorg in de zomer dat de toplaag wordt geschoffeld. Je geeft de grond zo een lossere structuur, waardoor bodembewerking minder inspanning kost. Merk je dat je toch lastig in de grond komt? Gebruik de T-greep van de essenhouten steel om extra druk bij te zetten. Plaats je ene hand op de kruk en de andere hand net voor de bolling van het hout. Normaliter moet de bats nu eenvoudig in de grond glijden.

Werkblad met coating, steel met wax
Om deze bats langdurig duurzaam inzetbaar te houden, is het werkblad gecoat en het hout gewaxt. Coating zorgt dat het geharde staal wordt beschermd tegen vuil en vocht. Na gebruik van de bats is het raadzaam om het werkblad af te borstelen en af te spoelen. Wanneer het blad droog en schoon is, is een behandeling met olie of teflonspray aan te raden. Zo verleng je de werking van de coating en blijft het werkblad langer scherp. Het essenhout is voorzien van een wax die tot diep in de houtnerven doordringt. Hierdoor is ook het hout beschermd tegen vuil en vocht. Bovendien blijft het hout langer sterk en de look blijft langer naturel.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools bats van gehard staal

• Bats voor zware grondsoorten
• Werkblad van gehard staal
• Met handige T-greep om meer druk uit te oefenen

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Specificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448264044
  • Afmeting (cm): 9x21x135 (LxBxH)

Beoordelingen

Gesponsorde producten