Talen Tools – Gazonprikker – Verzinkt staal – 40 cm

3829472
22.99
Je kunt 4 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 4 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools – Gazonprikker – Verzinkt staal – 40 cm
22.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Het geheim van een strakke grasmat ligt vaak in de omstandigheden waarin het gazon groeit. Is er op het gazon zelf genoeg ruimte om lucht, licht en vocht op te nemen voor de graswortels? Wanneer je deze gazonprikker van Talen Tools gebruikt, lukt het om 10 centimeter gaatjes te prikken in de toplaag van het gazon. Door de gaatjes in het gazon, worden de wortels weer van voedingsstoffen, water, licht en zuurstof voorzien. Voorkom dat de bodem van het gazon dichtslaat. Komt er geen verse lucht meer bij de graswortels? Dan is er een kans op de ontwikkeling van kooldioxide. Deze kooldioxide beperkt de opname van water, voeding en zuurstof. De gazonprikker verdwijnt het makkelijkst in het gras wanneer de grond wat zachter is tijdens fris en regenachtig weer.  

Gazonprikker met een werkbreedte van 40 centimeter
Pak de gazonprikker met beide handen vast en plaats de prikker op het gazon waar extra beluchting nodig is. Mocht het nodig zijn, zet dan druk met je schoen op het middelste gedeelte van de gazonprikker. De werkbreedte van 40 centimeter zorgt voor een metalen pinnen per 10 centimeter. Je brengt dus 4 gaten tegelijkertijd in het gazon aan. Wanneer je de gazonprikker heen en weer beweegt, vergroot je de gaten in het gazon. Bij voorkeur werk je minstens twee keer per jaar met de gazonprikker. In het voorjaar en in de vroege herfst. De hele grasmat beluchten is niet altijd nodig, maar het kan ook geen kwaad. Vestig wel extra aandacht op de plekken waar het gazon kaal en dor is. Verbeter daar de bodemstructuur, zodat water en zuurstof weer voor stevigere graswortels zorgen.

Verzinkt staal om roesten tegen te gaan
Omdat het gras er ’s ochtends regelmatig vochtig bij ligt door de dauw, is deze gazonprikker vervaardigd uit verzinkt staal. Deze staalsoort roest minder snel. Uiteraard is het altijd aan te raden om zuinig met het tuingereedschap om te gaan. Neem daarom ook de punten af na gebruik. Zo berg je de gazonprikker weer schoon op. Vergeet ook niet om het staal droog te maken. Goed onderhoud draagt eraan bij dat je nog seizoenen lang geniet van het effect dat deze gazonprikker teweegbrengt. Een groene grasmat, waar menig buurman of buurvrouw jaloers op zal zijn.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools gazonprikker

• Door beluchting wordt de kwaliteit van het gazon beter
• Gemaakt van verzinkt staal
• Met een werkbreedte van 40 centimeter

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448291989
  • Afmeting (cm): 60x40x1 (LxBxH)

Beoordelingen

Gesponsorde producten