Talen Tools – Hak – Onkruidhak – Verzinkt – 16 centimeter – Zonder steel

3802685
16.99
Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools – Hak – Onkruidhak – Verzinkt – 16 centimeter – Zonder steel
16.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Vergroot je assortiment tuingereedschap met deze losse onkruidhak van Talen Tools. Zonder steel geleverd, zodat jij eenvoudig afwisselt met ander gesteeld gereedschap. In tegenstelling tot een schoffel staat het werkblad bij een hak naar achteren. Je trekt de hak naar je toe om onkruid te verwijderen in de tuin of rond de borders van je gazon of bloemenperkje. Doordat je met de hakbeweging meer impact creëert dan met het duwen van een schoffel, is de hak beter te gebruiken in zware grond. Een hak kan dus ook in klei- en leemgrond ingezet worden. Om het staal te versterken en te beschermen tegen roest, is deze hak vervaardigd uit verzinkt staal.

Onkruid verwijderen met een hak
Snij onkruid onder de wortel af, door het werkblad in de grond te hakken. Onkruid wieden doe je bij voorkeur met enige regelmaat, omdat kleiner onkruid makkelijker weg te hakken is dan onkruid dat al een stuk groter is gegroeid. Om de grond niet te zwaar te laten worden, is het aan te raden om voornamelijk te hakken bij droog weer. Hak altijd vooruit. Achteruit hakken zorgt voor nog meer rommel, omdat je dan het verwijderde onkruid nog een keer hakt. Hakken doe je in smalle stroken, wat goed lukt met een werkblad van 16 centimeter breed. Door de smalle breedte is de kans op beschadiging van omliggende bomen en planten een stuk kleiner.

Grond losmaken
Het is niet het hoofdkenmerk van de hak, maar het lukt ook om de grond er oppervlakkig mee los te woelen. Wanneer je dit regelmatig bijhoudt, verbeter je de gezondheid van de ondergrond. Er is namelijk weer meer ruimte voor zuurstof, vocht en licht. De grond wordt vruchtbaarder, waardoor planten en bloemen weer gezonder groeien. Deze onkruidhak van Talen Tools monteer je op stelen met een diameter van 28 millimeter. Bepaal vooraf goed of je steel aansluit bij je lichaamslengte. Wanneer je met de hak ook werkt in zwaardere grond, is het belangrijk om ook de staat van de steel in het oog te houden. Je houdt de steel langer in goede staat wanneer er wax op het hout is aangebracht. Deze wax stoot water en vuil af en maakt het hout sterker.

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools onkruidhak

• Van verzinkt staal
• Geschikt voor stelen met een diameter van 28 millimeter
• Je verwijdert onkruid met een hak van 16 centimeter breed

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448070133
  • Afmeting (cm): 26x16x10 (LxBxH)

Beoordelingen

Gesponsorde producten