Talen Tools – Hartschoffel – Verzinkt – 18 centimeter – Essenhouten steel – 160 cm

3622159
29.99
Je kunt 5 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Je kunt 5 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,1 Sterren
Talen Tools – Hartschoffel – Verzinkt – 18 centimeter – Essenhouten steel – 160 cm
29.99
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een hartschoffel kenmerkt zich door de specifieke vorm. Dit tuingereedschap van Talen Tools maakt het mogelijk om zowel op kleine smalle oppervlakten te schoffelen, maar met het gebruik van de volle breedte van 18 centimeter schoffel je ook snel over grote delen in de tuin of moestuin. De lange essenhouten steel van 160 centimeter is voorzien van een waxlaag. Deze wax beschermt het hout tegen vuil en nattigheid. Hierdoor blijft het hout langer sterk én ligt het bovendien ook aangenaam in de hand. Het werkblad van deze hartschoffel bestaat uit verzinkt staal. Dit type staal is minder gevoelig voor roest. 

Rechte schoffel versus hartschoffel
De rechte schoffel is wellicht de meest gangbare schoffel in de collectie tuingereedschappen van hoveniers en tuiniers. Toch is deze specifieke vorm het overwegen waard, wanneer je in jouw tuin zowel smalle als grotere gedeeltes moet schoffelen. Met de spitse vorm schoffel je bovendien ook heel nauwkeurig. Zeker wanneer je in de moestuin tussen kwetsbare gewassen of zaailingen door schoffelt, is dit een groot voordeel. Net zoals bij de klassieke schoffel, beschikt ook deze hartschoffel over een lange steel. Dit geeft je de mogelijkheid om ook in de uithoeken van je tuin te schoffelen. Zorg bij het schoffelen voor een rechte rug en werk met de schoffel van je af. Zo voorkom je fysieke ongemakken tijdens het tuinieren.

Waarom moet ik schoffelen in de tuin?
Zorg voor een verzorgde uitstraling van je tuin door de toplaag met enige regelmaat te schoffelen. Het gevolg is dat het netjes oogt, maar naast de uiterlijke voordelen zijn er ook factoren die bijdragen aan een betere groei van je gewassen, bloemen en planten. Wanneer je schoffelt, werk je namelijk de bodem een beetje open. De structuur van de bodem maak je zo losser. Het gevolg van deze lossere bodem? Planten en bloemen krijgen weer meer ruimte om zonlicht, water en zuurstof op te nemen. Deze factoren dragen bij aan een gezonde groei. Merk je dat jouw tuingrond snel verzadigd is? Overweeg dan eens om de schoffel erbij te pakken. Het water zal beter worden opgenomen, waardoor het water niet lang in de tuin blijft staan. 

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools hartschoffel 

• Specifieke schoffelvorm van verzinkt staal
• Schoffelen met een werkbreedte van 18 centimeter
• Lange steellengte voor een groot bereik

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448087186
  • Afmeting (cm): 17x18x189 (LxBxH)

Beoordelingen

Gesponsorde producten