trends van Blokker

inspiratie voor je tuin.

De tuin zelf is gedaan, nu is het tijd om ‘m gezellig te maken. Tijd dus voor achtertuin- en voortuininspiratie.

De zon is lekker, maar kan ook te heet zijn. Een parasol (hip: in bohemian-stijl!) is een goede oplossing, maar er is meer. Wat dacht je van een schaduwdoek, die je met touwen of stevig ijzerdraad bevestigt? Of van meerdere schaduwdoeken, misschien zelfs in diverse kleuren en tinten? Een pergola staat niet zo één, twee, drie, maar biedt natuurlijk ook schaduw, zeker als je ‘m met klimplanten laat begroeien. Zie je het al voor je: een Italiaanse lunch onder je pergola vol druivenranken?

Met tuinkussens, doeken en (buiten)vloerkleden kun je in de tuin flink uitpakken. Hang meteen lampionnen in de bomen, dek de tuintafel met een tafelkleed en servies voor de eerste lentelunches en zet een vuurkorf of vuurschaal neer als je ’s avonds al voorzichtig wat langer buiten wilt zitten.

Bepaal voordat je tuindecoratie aanschaft eerst de sfeer. Houd je bijvoorbeeld van eenvoudig en kies je voor naturel tinten? Of vind je het leuk om je alvast op vakantie te wanen en ga je voor mediterrane kleuren?

tip

Op je terras past waarschijnlijk ook prima een moestuinbak. Wij zeggen: gewoon plaatsen, want moestuinieren is hip, leuk en hartstikke lekker. Sommige groenten kun je in het voorjaar al direct in de bak zaaien, zoals doperwten, peulen en tuinbonen. Andere groenten moet je vaak eerst binnen voorzaaien, waarna je de stekjes later in de moesbuinbak zet. Zaai ook wat bloemen tussen je groenten, zoals korenbloem en klaproos. Dat geeft kleur.