Stoomgenerator

Ben je op zoek naar een strijkijzer dat je kleding extreem kreukvrij maakt? Dan ben je op zoek naar een stoomgenerator! Dit is een strijkijzer dat vast zit aan een watertank dat stoom opwekt. Druk je tijdens het strijken op de stoomknop? Dan loopt stoom door de slang naar het strijkijzer. Dat is snel en efficiënt strijken met de beste stoomgeneratoren van Blokker.nl! Bij een bestelling vanaf €40,- krijg je van ons een gratis verzending.

Kies je voor een stoomstrijkijzer of een stoomgenerator?

Het antwoord is afhankelijk van hoe vaak en wat je strijkt! Strijk jij soms een overhemd, maar voor de rest bijna niet? Dan is een stoomgenerator voor jou de investing niet waard. Draag je dagelijks overhemden en pantalons die je kreukvrij wilt hebben? Dan is een stoomgenerator je beste vriend. Een strijkijzer met stoomgenerator produceert veel meer stoom dat met een hoge druk wordt afgegeven, hierdoor strijk je je kleding snel glad en kreukvrij.

Naast de hoge stoomproductie kun je met een stoomgenerator strijkijzer ook langer strijken. Moest je voorheen je strijkijzer nog wel eens bijvullen tijdens het strijken, nu kun je 2x zo lang doorstrijken. Mocht je toch een enorme berg kleding gaan strijken, kun je tijdens het strijken de stoomgenerator bijvullen, zonder dat je hoeft te wachten tot de generator is afgekoeld.

Er zit maar één minder punt aan de stoomgenerator en dat is dat dit apparaat een formaat groter is dan een stoomstrijkijzer. Door de watertank van de stoomstrijkijzer generator moet je wel ruimte in je kast hebben om deze op te bergen. Het strijkijzer van de stoomgenerator is trouwens niet zwaarder dan een normaal strijkijzer. Doordat het water extern wordt opgeslagen is een stoomgenerator strijkijzer juist lichter dan een normaal strijkijzer. Hierdoor krijg je minder snel last van je armen tijdens het strijken!

Temperatuur instellen bij een stoomgenerator

Net als bij andere strijkijzers is het belangrijk dat je de temperatuur bij een een hogedruk stoomgenerator goed instelt. Dankzij de krachtige stoomgenerator strijk je snel én glad, maar let erop dat je het strijkijzer op de juiste temperatuur zet. Met de continue stoomafgifte kan een verkeerde temperatuurinstelling ervoor zorgen dat opdruk of kanten details er minder mooi uit komen te zien.

Veel stoomgeneratoren zijn al voorzien van speciale materiaal instellingen, hierdoor kun je direct voor de katoen temperatuur of linnen temperatuur kiezen.

De stoomgenerator schoonmaken

Net als bij een normaal strijkijzer moet een stoomgenerator strijkijzer ook periodiek worden schoongemaakt. Een anticalc stoomgenerator functie zit standaard bij veel van de stoomgeneratoren ingebouwd, hierdoor kun je makkelijk kalk verwijderen. Hierdoor kun je nog jarenlang genieten van je stoomgenerator!

Service van Blokker

Stoomgenerator kopen? Dat doe je op Blokker.nl! Kies voor de Tafel Fasteo stoomgenerator of één van onze andere high quality stoomgeneratoren. Dankzij de krachtige stoom kun je snel en efficiënt strijken!

Heb je vragen over onze service? Bekijk onze veelgestelde vragen.