Klimaatbeheersing

Is jouw huis te koud, te warm, te vochtig of net te droog? Dan is het misschien tijd om aan klimaatbeheersing te doen. Een prettig binnenklimaat is niet alleen leuk voor jou, maar is vaak ook gezonder! Zo kan een luchtontvochtiger bijdragen aan een gezond binnenklimaat door schimmels te elimineren.

Vormen van klimaatbeheersing

Blokker.nl heeft een groot aanbod aan producten op gebied van klimaatbeheersing. Hieronder leggen we enkele van de bekendste vormen uit.

Ruimtes afkoelen

Een van de bekendste vormen van klimaatbeheersing is het gebruiken van een airco als het te warm is in huis. Een airco is in te stellen op jouw gewenste temperatuur en blaast koude lucht de ruimte in. Als het te warm is, en je steeds de ramen moet openen om naar verse lucht te happen, kun je ook kiezen voor een gewone ventilator die koude lucht door het huis laat stromen. Zo geniet je van een heerlijk briesje in huis!

Ruimtes verwarmen

Omgekeerd kan het natuurlijk ook! Op koude dagen kan een elektrische kachel of een elektrische radiator comfort bieden. Een elektrische kachel is ideaal om een kamer te verwarmen. Het type ventilatorkachel blaast warme lucht gelijkmatig door de ruimte. Het gebruiken van een elektrische radiator is een van de snelste manieren om een ruimte op te warmen. De meeste radiatoren hebben ook zwenkwieltjes, wat handig is als je de radiator van ruimte naar ruimte wilt verplaatsen. Mag een verwarmingssysteem er ook leuk uitzien? Dan is een sfeerhaard wat voor jou. Een sfeerhaard brengt gezelligheid en je kunt meestal kiezen of je de warmte elementen aan- of uitzet.

Luchtbehandeling

Is de lucht in jouw huis te droog, te vochtig of te vuil en ongezond? Ook hiervoor zijn er klimaatbeheersingsapparaten. Te droge lucht kan vermeden worden door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Wil je snel het gewenste niveau van luchtvochtigheid bereiken? Gebruik dan warm tapwater in plaats van koud water! Heb je eerder last van vochtige lucht? Met een ontvochtiger maak je een einde aan dat klamme gevoel en de bijhorende schimmelproblemen. En heb je last van stof, sigarettenrook of pollen in de lucht? Dan is het de moeite waard om een luchtreiniger te proberen. Zo geniet je snel van schone en zuivere lucht in huis.

Klimaatbeheersing bijhouden

Om een prettig binnenklimaat te behouden, is het handig om op de hoogte te blijven van onder meer de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis. Hiervoor kun je een hygrometer of een weerstation kopen. Een hygrometer meet enkel de vochtigheid van de lucht, een weerstation geeft onder andere de buitentemperatuur en een weersvoorspelling aan. Ideaal als je twijfelt hoe warm je je moet kleden!

Service van Blokker

Wil je ook aan klimaatbeheersing doen bij je thuis om een gezond binnenklimaat te bekomen? Bij bestellingen vanaf €40,- profiteer je van gratis verzending. Bestel je vóór 22.00 uur? Dan geldt bij veel van onze producten dat je de producten morgen in huis hebt. Voor vragen over onze service verwijzen we je naar onze veelgestelde vragen.