vloerreiniging begint bij blokker

Om laminaat, parket, tegels en andere type vloeren in een handomdraai blinkend schoon te krijgen, biedt Blokker een veelzijdig schoonmaakassortiment voor grondig en hygiënisch reinigen. Van droog- en nat reinigen tot elektrische vloerreiniging, Blokker heeft schoonmaakartikelen voor elke behoefte. 

Wat heb je nodig om de vloer te reiningen?

Tip: dweilen met warm water? Niet doen! Wanneer het water warm is, verdampt het sneller en blijven de zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen op de vloer komen en de vloer gaat plakken

Voor het juiste vloerreiningssysteem kijk je naar: 

type vloer en soort reiniging

Over de type vloeren

Goed om te weten

Voor het reinigen van de vloer is het natuurlijk ook relevant hoe groot het oppervlak is dat je wilt reinigen. Zo kun je bij de verschillende vloersystemen vaak ook kiezen voor verschillende groottes, zoals een vloerwisser met een gewoon formaat of bijvoorbeeld een XL formaat.

Blokker heeft verschillende vloerwissers en moppen in het assortiment, van een wat simpelere wisser of mop naar een wat luxer systeem. Hieronder vindt je de voordelen van de verschillende mogelijkheden.

Over de soort reiniging

Schoonmaakmiddel dat past bij je vloer

Om een vloer te reinigen kun je verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken, zo kun je kiezen voor een gewone allesreiniger, een groene zeep of schoonmaakazijn. Wij hebben daarnaast ook speciale vloerreinigers die gebruikt kunnen worden voor het reinigen van specifieke typen vloeren.

Blokker helpt

Een goede vloerreiniging is belangrijk voor het behoud van de staat en het uiterlijk van je vloer. Bij Blokker kun je terecht voor verschillende producten om je vloer te reinigen, zoals een mop of vloerwisser. Voor het reinigen van een houten vloer is het bijvoorbeeld aan te raden om een speciaal middel te gebruiken om beschadiging te voorkomen. Ook voor het reinigen van een PVC vloer zijn er speciale producten verkrijgbaar.


Het is belangrijk om de juiste methode en producten te gebruiken voor het reinigen van je vloer, afhankelijk van het type vloer en de mate van vuil. Zo kun je ervoor zorgen dat je vloer er weer stralend uitziet en langer meegaat. Blokker heeft een ruim aanbod aan producten voor het reinigen van je vloer, van mop tot vloerwisser. Bekijk het aanbod en kies de producten die het beste bij je vloer passen. Met de juiste producten en methode zorg je ervoor dat je vloer weer als nieuw is.