trends van Blokker

op reis.

Advies over je reis voorbereiden

Download onze handige vakantie checklist

Speciaal voor jou heeft Blokker een handige vakantie checklist gemaakt, zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Of je nu met het vliegtuig gaat of met de auto, alle belangrijke spullen staan er op. Download de PDF naar je favoriete device of print hem uit, dan ga je straks zorgeloos op vakantie!

download de de checklist (PDF) »

Inbraakpreventie tips

De vakantie komt eraan. Tijd om goed naar je huis te kijken, want is dat wel goed beveiligd tegen inbraken? Misschien heb je veiligheidssloten nodig, beveiligingscamera’s, een alarmsysteem en/of nog iets anders. Kies je uit de vele hoogwaardige inbraakpreventieproducten, dan geef je inbrekers geen kans.

ontdek hoe je huis beter te beveiligen »

Strak gepakt vakantie voorbereiden 

Als je op vakantie gaat wil je ervoor zorgen dat je je huis netjes en schoon achterlaat zodat je niet in een bende weer thuiskomt. Maar niet alleen dat. Je probeert natuurlijk ook om niets te vergeten wat mee op reis moet. Pak je je koffers al een week van te voren in of op het allerlaatste moment?

hoe bereid jij je voor? »

Welke maat koffer kies je?

Welke maat koffer je nodig hebt, hangt af van hoe lang je weggaat. Handig ezelsbruggetje: maat small is geschikt voor korte vakanties of als handbagage in het vliegtuig. Check wel altijd de specifieke eisen van de vliegmaatschappij. Medium is voor een middellange en large voor een lange vakantie!

vind de maat koffer die bij jou past »

trends van Blokker

op reis expert Annemarie

Veelgestelde vragen

Annemarie is expert op het gebied van koffers, reistassen, rugzakken en handige hulpjes om je reis zo makkelijk mogelijk te maken. Want op vakantie gaan, moet vooral leuk zijn! 

ARTIKEL

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een koffer?

Ben je op zoek naar een nieuwe koffer voor op reis, dan valt er heel wat te kiezen. Welk formaat koffer, hoeveel wieltjes (vier!), van welk materiaal en welke extra’s wil je? Bij Blokker helpen we je graag op weg!


Stel jezelf een aantal vragen als je een koffer gaat kopen. Hoe lang ga je op reis? Moet je veel lopen met je koffer? Waarin wordt de koffer vervoerd; het vliegtuig, de auto of trein en neem je breekbare spullen mee? Heb je een voorkeur voor een kleur of materiaal, het aantal wieltjes, ingebouwde veiligheidssloten; kortom het design? En ook belangrijk: wat is je budget?


De grootte van je koffer is afhankelijk van de duur van je reis. Ga je een weekend of midweekje weg, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een kleine koffer, net zoals je voor handbagage gebruikt in het vliegtuig. Ben je langer dan een week weg, dan is een medium grote koffer handig. Bij een zomervakantie van twee weken of langer kies je voor koffermaat large. Wil je langer weg met weinig bagage en een kleinere koffer? Door efficiënt in te pakken kom je een heel eind. Of doe tijdens je vakantie eens een (hand)wasje!  


Als je veel moet lopen met je koffer, bijvoorbeeld op het vliegveld of naar je hotel, dan zijn wieltjes ideaal. Hoef je zelf niet tillen! Tegenwoordig zijn de meeste koffers uitgerust met vier zwenkwieltjes, die 360 graden kunnen draaien. Je koffer draait makkelijk een pirouette! Wieltjes nemen wel ruimte in, bijvoorbeeld in de achterbak van de auto. Je kunt de ruimte opvullen met kleine flexibele spullen, zodat je toch zo efficiënt mogelijk de auto inpakt. Heb je al een koffer, zo’n eentje met emotionele waarde en vol landenstickers, maar zonder wieltjes? Dan zijn er losse trolleys te koop waarop je je koffer kunt vastmaken. Ook ideaal voor rugzakken en reistassen.


Waarin vervoer je de koffer? In een auto, bus of trein zorgt een zachte koffer voor meer flexibiliteit. Bovendien zijn softcase koffers minder gevoelig voor krassen. Ga je met het vliegtuig of neem je breekbare spullen mee? Dan ben je beter af met een harde koffer; de hardcase. Voor deze koffers wordt vaak het materiaal ABS gebruikt, dat staat voor acrylonitril-butadieen-styreen; een heel sterk en hard plastic. Vaak hebben de koffers ook een shark skin – een geruwde laag – om beschadigingen te voorkomen. Een harde koffer gaat over het algemeen langer mee, omdat deze minder hard slijt.


Het ontwerp van een koffer speelt ook een rol. Een koffer gevonden in jouw favoriete kleur, een handige indeling en met extra’s zoals een ingebouwd TSA-slot (de Amerikaanse douane kan deze sloten openmaken bij controles, waardoor je voorkomt dat je kofferslot wordt geforceerd)? Dan is de koop gauw gesloten! O ja, kijk alleen naar koffers binnen je budget, anders gaat die designkoffer alsnog aan je neus voorbij.

Ik ga op reis met de...

Voorbereid op vakantie

Op vakantie gaan, kan stressvol zijn. Sommige mensen zijn zo ervaren, of relaxed, dat ze de avond van tevoren hun tas inpakken en klaar zijn, maar bij de meesten ligt er een to-do-lijst waar geen einde aan lijkt te komen. Zonder stress op reis? Bereid je voor!

Voor vertrek

Het thuisfront: ga je op vakantie dan laat je je huis meestal onbeheerd achter. Ben je bang voor inbrekers, zorg dan voor inbraakpreventie. Ook verstandig voor als je niet op reis gaat! Licht dat je op afstand kunt bedienen, videodeurbellen en andere technische snufjes kunnen je hierbij helpen. Vergeet niet bij vertrek alle prullenbakken te legen en de koelkast op te ruimen. Voor vertrek een borstel door de wc kan ook geen kwaad …

Als je met de auto op vakantie gaat in het buitenland, kijk dan wat je verplicht mee moet nemen in de auto. Voor onderweg doe je eten en drinken in meeneembekers en -bakjes en heb je het picknickkleed bij de hand voor een lunchpauze. Kids achterin? Zorg voor entertainment!

Bagage meenemen

Met welk transportmiddel je ook reist, vliegtuig, auto, bus, trein of boot, je hebt vrijwel altijd bagage bij je. Bedenk van te voren wat je ongeveer mee wilt nemen en zorg dat je de juiste maat koffer, reistas of rugtas in huis hebt. Van ons eigen Blokker-merk hebben we een prachtige serie koffers in de maten small, medium en large, met veel extra’s! Door strak in te pakken, past er vaak meer in je koffer dan je denkt. Denk aan vacuümzakken waar je de lucht uittrekt en organizers zodat je spullen bij elkaar kunt inpakken.

Kopen voor op reis

Voor op reis zijn er veel handige accessoires. Van nekkussens, slaapmaskers, oordoppen tot reiswaterkokers, kofferweegschalen en bagageriemen. Lange reis voor de boeg? Neem ook een reisspelletje mee! Bij Blokker vind je in de winkel en online een uitgebreid assortiment voor op reis.